Kamala kohtaus ja kipu – mäyräkoira sairastaa

Hei blogiväki,

Tätä postia kirjoittaa poikkeuksellisesti Maurin emäntä. Perjantai-iltana Mauri vinkaisi nukkuessaan omalla sängyllään pari kertaa, joten ajattelin että jospa se haluaa lähteä iltalenkille (sillä kun on tapana ilmottaa ääneen, koska olisi lenkin aika). Laitoin Maurin valjaisiin, mutta Mauri kävikin lattialle kyljelleen makaamaan eikä pystynyt liikkumaan ollenkaan.

Yritin jonkun aikaa houkutella Mauria ylös, mutta se vain vinkui yrittäessään yhtään liikahtaa. Soitin kaverini kuskiksi, ja yritin sillä aikaa nostaa rimpuilevaa, vinkuvaa ja jähmeää mäyräkoiraa pyyhkeen tms kantositeen sisään. Siitä ei tullut yhtään mitään, mutta onneksi Mauri nousi kävelemään omin jaloin kun meidän kaveri tuli sitä hakemaan.

Sitten mentiinkin pillit vinkuen päivystykseen Aistiin. Siellä Mauri käveli normaalisti, ja ell paineli selän, käänteli pään ja tutki asentotunnot jaloista, jotka oli kaikki normaalit. Joten tultiin takaisin kotiin Rimadylin ja lepokäskyn kera. Lekurissa Mauri sai myös kipupiikin ennen lähtöä.

Pe-la välinen yö oli kuitenkin silkkaa painajaista meille molemmille; Mauri makasi koko yön samassa asennossa vinkuen hiljaa, sen vatsa piti myös kovaa meteliä ajoittain. Ell oli sanonut että opiaattilääkitys voi tehdä koiran ”laulavaiseksi” joten ensialkuun pistin tämän sen piikkiin, mutta aamun tullen lähdettiin sitten takaisin lääkäriin, tällä kertaa Remediumiin joka on meitä lähellä, ja joka aukesi jo klo 09. Matkalla sinne Mauri päästi kovat ripulit.

Siellä Maurin selkä kopeloitiin uudestaan, ei taaskaan mitään reaktiota. Lisäksi nyt tutkittiin röntgenkuva, otetiin verikokeet ja paineltiin kunnolla läpi myös masu. Ainoa löydös oli se, että Mauri aristi paineltaessa vatsaa ja röntgenissä näkyi paljon kaasua ohutsuolessa ja muutama muukin ”kaasupallo”.

Joten päädyttiin hoitamaan sekä masua, että varmuuden vuoksi selkää. Mauri sai Rimadylin sijaan opiaattikipulääkityksen (Tramal), sekä masukaasua poistavat tabletit ja mahalääkityksen. Jos päästään siihen, että Tramalin voi jättää pois, niin sitten pitäisi yrittää vielä uudestaan Rimadyl-kuuria, koska vain se poistaa mahdollisen tulehduksen esim. välilevystä.

Mauri on käytännössä nukkunut koko ajan, johtuen tietty siitä että se on taju kankaalla opiaateista. Se on kuitenkin myös suostunut syömään (kanaa tarjolla) sekä käynyt ulkona tarpeillaan, liikkuen aivan normaalisti.

Joten nyt odotellaan miten käy, kun Tramalia lähdetään pienentämään, ja pidetään kamalasti peukkuja, että se hirveä kipu pysyisi edelleen poissa. Jos tilanne jatkuu, niin sitten pitää miettiä sisäelinten ultraa (esim mahdolliset pernan kasvaimet ei näy röntgenissä).

Pitäkääpä kamut peukkuja Mauri-sedälle, jooko –  niitä tarvitaan nyt enempi kuin koskaan.

Categories: Uncategorized | 7 kommenttia

Artikkelien selaus

7 thoughts on “Kamala kohtaus ja kipu – mäyräkoira sairastaa

 1. Voi Mauria, nyt kyllä täällä tuli vallan emännälle tippa silmään. Tosi kurjaa, että setä on noin kivulias. Nyt, Mauri-setä, nuku se kamala kipu pois ja parane pian, mahdollisimman pian! Ilman muuta me täällä Ellin kanssa pistämme sormet ja tassut ristiin, sekä pidämme peukkuja pystyssä. Ei Mauri-sedälle saa tuommoisia kipukohtauksia tulla!

  Se on jännä kun nuo eläimet pystyy tarpeen tullen huijaamaan meitä ihmisiä. Lääkärissä ollaan kuin mitään ei ikinä olisi ollutkaan ja kotona taas ollaan tositosikipeitä. Toivomme kuitenkin, ettei Maurilla olisi mitään vakavaa, siis tarkoitan kasvaimia tms. Elli lähettää Maurille parantavia suukkosia!

  T: Ellieli ja Elli

  • Juu, tippa se on täälläkin ollut emännällä koko ajan silmässä – silloin kun ei ole tyrskitty täyttä kyytiä….Miran, toisen koirani menetys viime kesänä on vielä liian tuoreena mielessä, joten huoli ja hätä on kyllä melkein mahdoton kestää. Onneksi löysimme toisella käynnillä lauantaina Remediumissa hyvän ell:n, joka tänäänkin soitteli vapaapäivänään Maurin vointia tiedustellen ja lupasi olla saatavilla myös pääsiäisen pyhinä, vaikkei töissä olekaan eikä ko asemakaan ole auki. Torstaina palaamme vielä hänen kanssaan asiaan ennen pyhiä, ts että mihin suuntaan Maurin vointi on kehittynyt. Pernan yms kasvaimia eikä haimatulehdusta ei saatu vielä suljettua ulos, joten niitä tutkitaan sitten ultaäänessä seuraavaksi ellei Maurin tila ala kohenemaan. Nyt vielä ainakin setä alkaa kipuilemaan heti, jos opiaattilääkitystä laskee. PItäkäähän tosiaan peukut ja tassut ylhäällä ja ristissä Mauri-sedän puolesta, jooko.

 2. Voi paranemista sinne teille. Minä muistan, kun Ossin selkä niksahti lenkillä (tyttö lenkitti silloin), niin sen jälkeen Ossi ei vinkunut, ihan vaan tärisi kivusta. Itsekin selkäni niksauttaneena tiedän, miten hirveä se välilevyn aiheuttama kipu on. Me täällä Ossin kanssa peukutellaan paranemista. Toivottavasti selviää mikä sen kivun nyt aiheuttaa ja saatte aiheuttajan eliminoitua pois eikä se ole mitään vakavaa, M-L ja Ossi.

  • Kiitos kamut, vielä emme tosiaan saaneet tarkkaan tietää mistä kipu johtuu, joten nyt hoidetaan sekä selkää että masua/suolistoa, ja jatketaan tutkimuksia ellei olo ala kohenemaan loppuviikkoa kohti. Selkää Mauri ei reagoinut tutkittaessa, mutta välilevy voi ilmeisesti olla kuitenkin tulehtunut myös, vaikkei varsinaista tyrää vielä olisikaan. Emäntä on huolesta sykkyrällä, ja toivoo edelleen parantavaa karmaa joka suunnalta Mauri-sedän puoleen. Terveisiä Ossille!

 3. 3 shelttiä

  Kauhistus!!!! Voi kun sä paranisit, Mauri-setä!!

  t. 3 shelttiä

 4. Me pidellää peukkuja, varpaita ja tassuja ristissä ja pystyssä josko se vaan auttaisi että kivut katoaisivat. Tsemppiä, toivon sydämestäni että Mauri toipuu.

 5. Mauri-setä, kaikki tassut ja peukut ja hännät pystyssä ja sulle terveyttä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: