Nimityksiä

Terve kamelit,

”Rakkaalla lapsella on monta nimeä”, väittää matte.

Tällä rakkaalla lapsella on myös monta nuttua, ja nyssitten nää nimitykset on alkaneet leviämään mun nuttuihini myös…

puikula

”Puikula”

Matte osti mulle sporttisen, hipsterimallisen neulepusakan – ei sillä mitään lämmitysarvoa ole, vaan se on lähinnä siks että sen uskotaan vähentävän sen hiekan määrää, minkä mää tuon kuulema kotio. Uskokoon ken haluaa, mutta jos sillä säästyy joskus suihkukeikalta, nii sillä mennään juu – vaan jostain syystä matte kutsuu pusakkaa Puikulaksi; mun mielestäni se ei kyllä oikeen lisää katu-uskottavuutta, vaik miten olis sitte lisäks pääkallon kuvat ja kaikki.

Näättekö muute noi romppeet tossa lattialla mun ympärilläni? Matte sanoo niitä todisteiksi siitä, että mää ikävöin päivisin sitä – että muka raahaan sen vaatteita eteiseen ja oottelen niiden päällä maaten mattea töistä kotio. En tunnusta.

Sitten on Kaapo:

kaapo

”Kaapo”

Tää on jo mun toinen Kaaponi, toi Hurtan 45cm malli ko sopii mulle ko nakuutettu, ja on hyvä sateella. Matte sanos että ihme onkin, ko kerranki löyty nuttu, joka on tarpeeksi pitkä mäyräkoiralle, mut jonka helmat ei kuiteska laahaa maata niinkö ritarin hevosella.

En kai mää ny hevosen vaatteita käyttäs muutenkaan – ennemminhän mää oon se ritari itte.

Lopuks on sitte vielä Söör Mauri, mun talvinuttuni. Sitä käytetään vaan kovilla pakkasilla, ja siinä on semmonen melkosen herraskainen karvakaulus, siks sillä on aatelinen nimiki:

ensilumi 031

”Söör Mauri”

Tossa kuvassa vaan ei näy gaumeen hyvin se kaulus, näkyisköhän tässä:

mää

Että semmosia nimityksiä täällä – jos alkaisin listaamaan kaikki ne nimet, joilla mua nimitetään, ni tästä postauksesta tulis niin pitkä että te lukitsitte sitä vielä joulunaki. Jätän siis tekemättä. Ja menen ottaan varmuuden vuoks tupsluurit ennenkö on taas ruoka-aika.

Mahottoman hienoo joulunalusviikkoa kaikille!

t. Mauri-setä

Categories: Uncategorized | 22 kommenttia

Artikkelien selaus

22 thoughts on “Nimityksiä

 1. On sulle Mauri kerennyt kertymään nuttuja. Mutta hei, ymmärrän oikeesti, että pitkäkarvaiselle poitsulle saattaa vähän rapaa kertyy herkemmin kuin esim tuolle meidän koltiaiselle. Rapalenkinkin jälkeen minä vaan yleensä pyyhkäisen pellavarätillä ja se on siinä. Meillähän tekisi Ossi täyden stopin lenkuroille, jos joka kerta suihku oottaisi. Siit ei hyvää seuraisi, kun Ossi inhoaa suihkuja. Kovasti terveisii Epsoon pualell ja mukavaa joulunalustaa sekä ihanaa joulua, jos ette enää tule linjoille. Terkkuja M-L ja Ossi.

  • Juu Ossi, niin on – ja ihan justiinsa kato tän kombon takia, ko on pitkä tukka ja matala maaväli. Mää olen matten mukaan kävelevä hiekkalaatikko, ko toi turkki pakkaa hiekkaa mahan alle niin, että sitä ei suihkuttelemallakaan saa veke. Ei saa muuta ko kylppärinki täyteen hiekkaa. Ja silti siten rapisen kuivuessani joka paikkaan.

   Kovasti terveisii myös sinne Kirkkonummelle, oikeen stressitöntä joulunalusta teille. Mää en stressaa, ja mattekaan ei varmaan sitten enää, ko se pääsee joululomalle loppuviikosta.

   t. Mauri-setä

 2. Hyvät ulkoiluvaatteet sulla on! Basse kantoi meillä hiekkaa sisälle, joten kyllä mä sympatiseeraan sun mattea. Tuubipaitasi on ihan hyvä estämään hiekkamyrskyä sisällä.

  Iloista joulunalusaikaa!

  • Joo kiitos, on pitäny käytännön pakosta hankkia vähän vaatetusta tässä vuosien mittaan. Terkkuja Artulle (ja Baselle uuteen kotiin kans), ja matte kiittää sympatiseerauksesta – EDES joku joskus ymmärtää häntä! 🙂 t. Mauri-setä

 3. Arvaas, Mauri, me tiedetään mistä sä puhut. Meistä lähtee kauheasti hiekkaa sisätiloihin ja se on kyllä niin, että sitä hiekkaa ei olisi edes kauhean hyvä joutua viemäriin, ettei se mene tukkoon. Meitä kun on huljuteltu pesuvadeissa ja lavuaareissa, niin ihan kauhean hyvä ei sekään idea ole ollut.

  Oot kyllä vetävän näköinen noissa vermeissäs! 🙂

  • No mää vähän uumoilinki,että te humppatukkapojat saatatte kyl tietää kans, mistä tässä on kyse, ko ton maten ottalla hikipisarat kasvaa tähän vuodenaikaan aina, ko tullaan ulko-ovesta sisään….toivottavasti teillä on jo lunta, ja kurakelit pelkkä muisto vaan! t. Mauri-setä

 4. Hyvä ettei me pyärrytty hämmästyksestä noitten sun hianojen nuttujan, pusakoitten ja takkien eessä. On hianoi, on!

  Pääkalloi ja karvakauluksia ja viäl oikeen nimien kanssa. Kyä sulla on hyvin asiat. Joo.

  • no siis tiiättekö me muistellaan kyllä vieläki niitä teitin Pyry-papan mantteleita, siinä oli komia garderoopi! Nää mun vaatetukset ei oo mitään sen rinnalla, ei. Terkkuja sinne pojat, t. Mauri-setä

 5. Maija

  Ihanaa joulun odotusta Mauri-sedälle! Terveisin Aku (mäyris), Tessa ja kaks ihmistä

  • Kiitos sitä samaa teille, koko laumalle! Mää oon keskittyny kovasti lepäämään tämän viikon, että jaksais sitte ensi viikon syödä….t. Mauri-setä

 6. Kuule, Mauri-kulta! Et oo ainoo, jolla on monta nimeä. Tiiän yhen tosi pienen mäyräkoiratytön, jonka nimi oli alunperin Mirkku, mut jota sanotaan myös Töpöks, Töpöliiniks, Mirmeliks, Mirjamiks, Limmikiks (älä kysy miks!) ja ties mikskä muuks. Ja sen tytön vaatteillakin on nimiä. Mä en tajuu. Jos annetaan nimi, eikö voitais pitäytyä siinä yhessä? Mä NIIN symppaan sua taas kerran, Mauri-rakas, ja muiskautan sua suuresti!<3

  • Kehheh,sieltä löytyi sitte toinen monipersoonallisuus 🙂 Mitä jos karattas Mirkku yhessä ja perustettas anonyymit mäyräkoirat ry, nimettömine nuttuinemme? Siinä olis sun ja mun mattella ihmettelemistä. Muiskuja sulle söpöliini, .t. Mauri-setä

 7. On sulla kyllä hieno vaatekokoelma! Saisi tulla taas pakkasta, niin ei olisi mäyräkoiran massu niin kovin kurainen.

  • Kiitos, ja juu, pakkasta mekin ootellaan, missä lie luuraa pakkasukko. Paljon terveisiä sinne! t. Mauri-setä

 8. Onneks oon lyhytkarvanen – muuten mäkin joutuisin käyttää vaatteita ja joutuisin suihkuun vähän väliä. Kun nytkin puhdistetaan joka kerta kun ulkoa sisälle tullaan. Eiks se vaan oo kiva kun sisällä vähän ritisee tassujen alla, on vähän ku ois ulkona..

  • joo-o, tää pitkätukan elämä on vähä työlästä välillä, suihkuuki jos joutuu ja oikeen kunnolla kastuu,nii turkinkuivatus kestää sitte yön yli. Mää en pistä pahakseni hiekkaa lattialla, se on toi matte ko siihen hermostuu – taitaa olla vähän hermoheikko tapaus. Terveisiä sulle neiti Nelli! t. Mauri-setä

 9. Kyllä tässä kateellisenä noita nuttuja ja pusakoita kattoo, kun itsellä on vaan tommonen tonttuloimi. Tosin kovasti ei vaatteita kehtaa toivoa, pian mulla on ties kuinka ”söpöä” ja ”somaa” nuttua.

  • Joo, siinä pitääki olla varovainen – munki matte on alottanu neulomaan mulle pariaki nuttua, mutta sitte alkuinnostuksen laannuttua jättäny ne tekemättä. HYVÄ. Oli meinaan melkosen riemunkirjavaa tuotosta tulossa. Terkkuja sulle, Mufi! t. Mauri-setä

 10. Kyllä on komeet vermeet sulla Mauri-setä, pakko myäntää. Meilläki on sademanttelit, tai siis oli, Kaneli jätti omansa eräällä mettäretkellä sinne mettään ovaran poijille majaksi. Ei me sitä enää löydetty vaikka käytiin ettimässä, vaikka mä kyllä uskon että Kaneli johdatti meidät ihan väärään suuntaanki. Toi meidän kastin alin, ei sillä raukalla oo mitää suuntavaistoo kulkee vaa ku sokee meidän peräs, eihän sitä manttelia sitte tiätenkää löytyny. Mulla on ny sitte vaa se Hurtan mantteli talles. On meillä sitte talvimanttelitki, mulla sellanen musta jossa on punanen kaulus ku mähän oonki musta punasin merkein ja Kanelilla on sellanen siniruudullinen vaikka ei se oikeesti oo sininen ko punanen niinko säkin Mauri-setä. Huamenna mä meen kuulemma hammaslääkäriin ku mun yläleuasta ei vauvakulmurit lähe itestään pois vaikka kaikki muut vauvahampaat lähti. Mullon upeet isot kulmurit jo näkyvis siellä ylhäällä. Mutta siis asiaan, niin huamenna mulle haetaan Mustista ja Mirristä kans joku villapusero tai sellanen ku mä kuulemma palelen ku oon viälä pieni ja vähäs karvas. En kyllä ymmärrä, mullon ihan hyvin karvoja mutta ku jalat on viälä lyhyet niin tuleeha sitä mahan alle kylmä.

  Oikeen hyvää Joulua sulle Mauri-setä, saakkohan paljon lahjoja, kerro sitten mitä sait,mua vähä jännittää, mitä mun paketeista tulee?

  • Toivottavasti sait kulmurit poistettua kunnialla ekkä oo kovin kipiä sen takia. Mullakaan ne ei pentuna meinannu millään lähteä irti. Mua ei joulu enää jännitä, ko oon niitä niin monta nähny, mutta kyllä se silti kiva juhla on. Mää keskityn enempi nykyään vaatii tarvittavan ruokaveron joulupöydästä, se on mulle lahjojen sijaan se pääjuttu. Hyvää joulun odotusta sinne, enää ei ole kovin monta päivää odotettavana! t. Mauri-setä

 11. Hienolla koiraherralla eli tässä tapauksessa Sir Mauri-sedällä on tosi hieno garderoobi, kelpaa niissä esittäytyä. Kyllä siinä kalpenee muut koivennostajat. Joulunodotusta täälläkin.

  • Kiitos Hoopee.Mites Wuppe, onko hänelle tullut tarvis vielä hankkia sadetakkia taikka muuta? Wuppe se taitaa olla niin eläväinen tapaus, ettei ehdi palelemaan kamalasti!:-) Terveisiä Saksaan, t. Mauri-setä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: