Voi pyhä matte sentään

Heipparallaa kamelit,

Mun matte kävi taas tänään hammaslääkärissä; sillä alko paistaan ihan oikee valkonen leukaluu eilen illalla ikenestä, joten hermokivut oli kamalat, ja aamulla piti sitten taas nöyränä likkana painella hammaslääkäriin. Se sai siellä hoitoa, ja semmosen puudutuksen, että mää aloin kuulkaa jo pelkään, että sen aivot onny jotenki sen vaikutuksena puutunu kans, lopullisesti.

Matte luki nääs tämän päivän Fingerpori-sarjiksen Hesarista tänään, ja on hihitelly itsekseen siitä asti tätä sarjista, jopa sillon ko me oltiin kahestaan lenkil, eikä mitään sarjakuvii ollu mailla halmeillakaan. Mää käännyin sillo jo huolestuneen olosena nuuhkimaan mattee, että onko sillä ketään enää kotona…että voi pyhä matte sentään, kui osaa joku riemastua yhestä sarjakuvasta.

Tästä on siis kyse:

Fpori

 

Onpas varsinainen koiranleuka tuo sarjakuvan tekijä, eikö vaan. Mää olen kyllä vähän sitä mieltä, että ko me koirat haukutaan, ni me ei haukuta, vaan enempi haastellaan.

Sen takii nois kuplis lukis kyllä oikeesti, että ”Täällä on MÄYRÄKOIRA, ettäs tiiätte!!!” ja ”Ootteki kunnolla sielä, joka iikka, taikka mää tuun käymään!!” Ja sitte miekkonen toteais, että ”Ai gaumee, parempi olla kunnolla.”.

Niin siinä lukis, jos siinä lukis mitä me oikeesti sanotaan. Sanon minä.

Mut aina ei maailma oo oikeudenmukanen, eikä mattet ihan täydellä tolallaan. Onneksi sillonki on mäyräkoira, joka pitää kaikki hommat rullaamassa, ja kattoo harvahampaisen, puudutetun mattensa perään kans. Meikäläisten hommat ei lopu koskaan.

Hyvää loppuviikkoa kaikille,

t. Mauri-setä

Categories: Uncategorized | 8 kommenttia

Artikkelien selaus

8 thoughts on “Voi pyhä matte sentään

 1. No on teillä ny hampaista riesaa. Huh huh. Toivottavasti huamenna kaikki olis jo tolallaan. Toiks Hammaskeiju mitään? Vai käviks teillä vaan Hammaspeikko?

  Nauru kyl on parasta ja ikä senkun pitenee. Hianoo!

  • Juu meil tais käydä ny vaan se peikko, ei oo palkintoja eikä keijuja näkyny, ei kummallakaan. Pah. Nauru pidentää ikää, niinhän se on -parempi kai sitten antaa ton tantan vaan hihittää kaikessa rauhassa 🙂 Terkkuja sinne, t. Mauri-setä

 2. Piti jo tuohon edelliseen postatuksees laittaa, että myötätunnot sun mattelles. Nysse o sitte itte kokenu saman minkä sääki. Ja meiän äippä, jolt on viäty jo kaks hampii, suhtkoht onnistuneesti. Ekal kerral se ei vaan ollu saanu suutas kunnol auki ainakaa viikkoon, niiettei se meinannu saar lusikkaakaa suuhus. Mut henkis se vaa siittäki selvis.

  Tosi kurjaa, et’ sun mattelles kävi noi huaosti, et’ hermokivut jäi vaivaamaan, mut toivottavasti se sai semmoset tropit, et’ alkas helppaamaan. Tuli vaa miälee, et’ oliks sun mattellaski synttäripäivä, ku sen hampi operoitii? Meinaa vaa ku ootte nii samikset. Et’ onnee vaa sillekki synttäripäivän johdosta 😉

  Ai nii, mää en oo saanu lukee tota sarjista, ku äippä ei oikee tykkää siit finkerporist, mut mummiälest sää koiransit oikee hyvi ton kuvatekstin. Kuvasta tosin puuttu se mäyräkoira!
  Muiskuja sulle ja mattelles!.Parantukaa molemat pian!

  • Kiitti Elliseni, mul on ens viikol jälkitarkastus hampien kans, täytyy ny toivoo, että ton mattenkin episodi alkais jo siihen mennes päättymään. Sillä ei ollu ny synttäreit, ko ne on vasta lokakuussa – eli peräkkäisinä kuukausina on kyl meitin synttärit juu. 🙂 Kovasti pusuterkkuja sulle, t. Mauri-setä

 3. Eikä! Karmea riesa tuosta hampaanpoistosta sulle tullut! :/ Toivottavasti tokenee nyt, eikä mitään jatkotoimenpiteitä tarvita…hermosärky on jotakin niin käsittämättömän kamalaa, ettei sitä kyllä toivoisi kokevansa ihan kauhean usein – tai että kukaan kokisi, sen puoleen.

  Onneksi sulla on mäyräherra pitämässä huolta. Se karvainen sairaanhoitaja ❤

  • Jo vain, mäyräkoira hoitaa! 🙂 Mäyräkoira se hoisi mattea sillonki, ko sil oli mahassa 20 cm pitkä leikkausarpi, ja mäyräkoira se hoitaa nyttenki – matte tosin sano, ettei sen leikkauksen aiheuttamat kivut ollu mitään verrattuna tähän yhteen pieneen monttuun sen suussa :-/ Terkkuja AA-pojille!

 4. Emäntä lähettää sun matelle hirveesti tsemppihalauksia, se kuulemma tietää, miltä hirvee ja hirveen pitkä hammaskipu tuntuu. Mä lähetän teille molemmille muiskut, sulle erityisesti Mauri-setä, kun joudut kestämään maten sekoilua. Mä tiiän, miltä se tuntuu, kun emäntäkin sekoilee jatkuvasti. Toi sarjisjuttu on ihan tuttua täälläkin.
  Iloista viikonloppua teille kaikesta harvahampaisuudesta huolimatta!

  • Kiitos haleista ja muiskuista, teille niitä samoja takas ja hyvää viikonloppua! t. Mauri-setä ja harvahammas-matte

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: