Tätä ette kyllä usko todeksi!

Heipparallaa kamelit,

kiitos vielä myötäelämisestä kaikille, mää olen toipunu jo aika hyvin, ko ärrätki luistaa taas ja masu on jo normaali. Tikit on viälä suussa ja ruoka pehmeetä, mut niin piti viel tässä vaihees ollakki.

Arvatkaas mitä täällä tapahtu? Ette kyllä ikinä arvaa. Ko viime viikol tosiaan keskiviikkona mulla oli tää gaumee hammasoperatsiooni, ja olinki sitte melkosen hiljasta poikaa sen jälkeen. Kipiähän mää olin. No, mattel alko sit kans sen jälkeen vähän kolottaa yhtä hammasta, mutta matte tuumas että se on varmaan myötätuntosärkyä (syyllisyyssärkyä, sanoin minä), ja matte paino menemään töitä särkylääkkeitä napsien.

Perjantai-iltaan mennessä matten poskessa oli kuiteski sit niin kova kipu, että seuraavan yön matte sano nähneensä tähtiä muutenki ko vaan öisellä taivaalla. Se makas koko yön valveilla vikisten, ko mää kuarsasin vieres. En siitä tietty pysty mitään kertoo, ko en ollu paikalla, mut niin se väitti.

Lauantaiaamuna matte lähti painelemaan Haartmannin sairaalaan, mis on ihmisten hammaslääkäripäivystys.

P__7C50

 Ja mikä olikaan kuulkaa tuomio; mattelta POISTETTIIN HAMMAS!  Juu, ihan kokonaan poistettiin poskesta alaleuasta hammas, ko se oli ny ottanu ja tulehtunut juuristaan, vaikka oli mukamas jo moneen kertaan hoidettu. Hammaslääkäri otti pihdit kouraan ja kiskos sen hampaan irti, niin että matte joutu todistaan omin silmin tapahtumaa. Onneks mää sentään olin moisen sattuessa ittelle sentään kokonaan unten mailla.

P__1448

No, sitten matte tuli kotio, ja mää menin sitä vastaan niinkö aina. Nuuskin huolella matten kummanki suupielen, ja sit kattoin suurin silmin mattea, ko tajusin että ”GAUMEETA, NYNNE KÄVI SUNKI KIMPPUUS!” Ja suikkasin varovasti suukon matten turvonneelle poskelle.

Nii me sitte vietettiin lauantaiehtoota kumpiki kipulääkkeitä popsien ja nukkuen, ja välil syötiin yhes soseruokii. Vaan mattella ei ne säryt ottanu laantuakseen. Ja poskiki turpos koko pyhän ajan, matte näytti jo ihan siltä että se on puoliks hamsteri, joka on juuri täydentäny ruokavarastot.

Maanantaiaamuna sen piti lähteä sitte takas hammaslääkäriin, ja siellä sanottiin että sil on leuassa tulehus, ja että pitää ottaa lisää kahdenlaisii kipulääkkeitä ja antibioottikuuri.  Että ny se on sitte toi matte, jolla ei ärrät oikeen taivu – mulla sujuu puhe jo hyvin.

Koska mää oon lojaali ja muutenki sillain ystävällismielinen miäs, ni oon koittanu ihan gaumeesti olla hymyilemättä tolle mattelle ja sen pullottavalle poskelle.

Onhan siitä ennenki ollu puhetta että me ollaan aika samiksia, mut tää on jo hiuka liikaa. Samaa mieltä oltiin matten kans kumpiki. Mut kyl matteki ny tunnusti, että se on ylpee musta, kuin hienosti viime viikol pärjäsin ja otin lääkkeet ja kaikki. Nykku se tietää, miten gaumeen kipiä voi suu olla.

Väkiste tulee kuitenki karman laki mieleen, ja sillain hienovarasesti oli kyl pakko huomauttaa mattelle, että ”muista ny tää episodi sit, ko seuraavan kerran tulee mieleen että pitäs mäyräkoira viiä taas johonki operaatioon. Niinkö vaikka anaalirauhasten tyhjennykseen. Että miten sulle ittelleski sitte kävi viimeks.” Juu.

Hyvää viikonjatkoa täältä Harvahampaiden kerholta,

t. Mauri-setä

Mainokset
Categories: Uncategorized | 12 kommenttia

Artikkelien selaus

12 thoughts on “Tätä ette kyllä usko todeksi!

 1. Siis ihan totta! Sitä se huono omatunto tekee 🙂 Ei vaan – sympatiaa sinne päin oikein runsaasti. Hammaslääkärit on oikeessa, hampaista täytyy pitää huolta – jos tulehdusta ei hoida on kohta edessä verenmyrkytys ja sitte sitä ollaanki jo sairaalassa. Onneksi ei nyt käynyt niin.

  • Älä muuta sano! Ja huono omatuntohan tolla mattella oli koko viime viikon. Mutta nyt on meil kumpaiselki sit monttuja suussa, ja huonot hampit poissa. Terkkuja Nellille! t. Mauri-setä

 2. Karman laki, tosiaan! Mieleen tuli eräs lausahdus jostain lehdestä: ”Ihmiset, jotka valittavat, etteivät saa ansioidensa mukaan, eivät tiedä, kuinka onnekkaita he ovat.”
  Tämä nyt ei liity kuin ihan vähän tähän teidän tapaukseen, mutta en malttanut olla kertomatta. Jotain hupia pitää minullakin olla, vai mitä Mauri-setä?
  Paranemisia, teille molemmille!

  • Sääpä sen sanoit, tää olikin melkosen herkullista hupia näin toipilasaikana, sen vaan sanon 🙂 Terkkuja Saksaan, t. Mauri-setä

 3. En nyt mitenkään halua vaikuttaa siltä ettenkö olisi kovinkin sympaattinen, ellen peräti empaattinen ihminen, mutta ku mulla saattaa nyt valua ehkä vähän vesi silmistä kun naurattaa niin kovasti! Anteeksi vaan! 😀

  Karma on tuttu vieras täälläkin ja olen melko vaikuttunut sen voimista ihmisten elämässä 😉 (En vaan pääse yli tuosta anaalirauhastyhjennysvisiosta jos sekin toimisi hammaspoiston tavoin ihmisellä karman lain alaisuudessa…voi kiesus! :D)

  Koska aiheen vakavuudesta huolimatta tämä oli perin hilpeä ja hihityksiä kirvottava postaus, kuten edellinenkin (anteeksi Mauri-setä…;) on tähän pakko tällätä hilpeäksi loppukaneetiksi pieni kirjelmä, joka saa aina hyvälle tuulelle, ja joka on noussut jo kakkosvaihtoehdoksi miettiessäni tatuointia 😉

  ”Dear Noah,
  we could have sworn you said the ark wasn’t leaving till 5.
  Sincerely, Unicorns”

  Tämän myötä, paranemisia molemmille! 🙂

  • Kiitos ja juu, arvaa hihitinkö määkin pitkän tukkani takana, ko matte tuli huuli turvoksissa ilman hammasta lauantaina kotio! 🙂 Sen verta herrasmies pitää kuitenki olla, ettei ny ihan päin näköö käy hörisemään, eiks niin.

   terkkuja AA-pojille, t. Mauri-setä

 4. Te ootte NIIN samikset! Vaikka mekin ollaan emännän kanssa tosi monessa asiassa ihan samanlaisia, niin onneks multa ei kuitenkaan kiskottu hammasta irti viime talvena, kun emännältä vietiin yks hammas. Emäntä symppaa teitä molempia, oli kuulemma aika ilkee juttu se hampaanpoisto, varsinkin epäonnistunu sellanen (emännälle nääs kävi sellanen). Mä muiskautan teille molemmille varovaiset parannusmuiskut!<3

  • Joo, en tiiä oliko toi mattenki hammaskeikka vähän epäonnine, ko sillä tulehtu toi leuka ja se on vielki kipiä ja turvoksissa. Mulla onneks tuntuu parantuneen kaikki hyvin, ny uskallan jo murista ja haukkuuki taas vahtihommissa ollessa! Kiitos muiskuista, samanlaisia sinne takaisin! t. Mauri-setä

 5. Raasut… puhaltele matten leukaan, että se paranee pian. Paitsi että… nythän se ei voi ”murista ja haukkua”, ja katsoo varmaan vähän läpi sormien sun touhuja ;))
  Paranemista, ihan oikeasti ❤

  • Joo, kyllä mää oonki tota mattee vähän käyny välil nuuskimas, ja suukottamassa. Ja tiiäkkö, se on kyllä varmaan vähän lääkityksen pehmentämä, mutta se vaan iloittee ko mä alan vahtihommiin, eli murisen ja/tai haukun, ko se sanoo että siitä ainaki tietää että mäyräkoira alkaa oleen kunnossa. Tiedä häntä 🙂 Terkkuja pojille, t. Mauri-setä

 6. Voi teitä harvahampaita. Tosin nyt alkoi meillä emäntä kattella tämän rakin purukalustoa ”sillä silmällä”, että taitaa lääkärireissua pukata tännekin.

  Nappasin tuon teidän haasteen omaan blogiini, tosin vähän tyngäksi. Kiva haaste, kiitoksia 😀

  • Ai gaumee, eikai tästä nyt aiheutunu muidenki matteille jotain hammasinnostusta – koitetaas ny sit muistaa, miten tää taru täälläkin loppu, eiks nii? Ei silti, hyvähä se on että hampaat pysyy kunnossa, sano matteki, nykkun se tietää omasta kokemuksesta, miten hirmeesti voi sattua, jos on juuret tulehtunu. Tai jotain. Kiva jos tykkäsitte haasteesta, mepäs käydäänki heti kurkkimassa teidän puolella vastaukset! t. Mauri-setä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: