Periaatekysymys

Moro kamelit,

Mauri-setä täällä taas turisee vähän viikon loppua kohti.

On käyny varmaan enneki ilmi, että mää tykkään nukkua pitkään aamulla. Ennen puolta päivää mulla ei oo kiirus mihinkään – siis ulos ainakaan, aamupalan käyn kyllä syömäs.

No, matte ko joutuu kuitenki töitä tekeen, ni arkisin se kiskoo mua ylös millon sattuu. Se tekee paljon etätöitä, joka on hyvä koska sillon määki saan nukkua pitempään. Mutta jos se lähtee toimistolle, ni mua retuutetaan prutaalisti valjaisiin jo seittemän aikaan aamulla.

Tänä aamuna sit tein tenän; istuin 2 metrin päähän meitin kotiovesta, ja mulkoilin sit mattee silmät sirrissä ja tukka pystyssä, oikeen tiiättekö niinkö mäyräkoira vaan osaa.

Ko mattel ei ollu pakko sitte lähtee toimistolle, ni se anto periks, ja sanos mennään sit sisälle ja koitetaan myöhemmin uudestaan, hän jää kotitoimistolle töihin.

Multa otetiin valjaat veke, ja mää menin sit keittiöön oottaan, koska ulkoilun jälkeen mää oon tavallisesti saanu namin.  Aikani ooteltua käpsytin sitten kattomaan, että mikäs ny maksaa. Matte koitti väittää, että ei tipu namia, koska en suostunu lähtee pidemmälle ulkona.

”Matte matte”, mää sanoin, ”ulkoilun jälkeen tulee nami, ja määhän kävin ulkona, ko oli peppuki kokonaan oven ulkopuolel.”

Mauri 002

Mihin taas jouduttas ilman mäyräkoiran periaatetuntemusta, mää vaan kysyn.

 

Ei siitä oo koskaan puhuttu, että kuin kauas siellä ulkona pitää kävellä. Nih. Että kyl periaatteista täytyy pitää kii, eikä alkaa säätämään niitä kesken kaike. Mitähän ton naisen ja sen periaatteiden kävis, jos ei sillä olis mäyräkoiraa niistä muistuttamassa. En uskalla ees aatella.

Joten sain namini. Ja menin takas pehkuihi. Ihan periaatteesta.

Hyvää viikonloppua kaikille,

t. Mauri-setä

Categories: Uncategorized | 16 kommenttia

Artikkelien selaus

16 thoughts on “Periaatekysymys

 1. Sinulla Mauri on selkeästi hyvät periaatteet ja niin kutsuttu seurustelurakko joka kestää pitkälle iltapäivään. Ossilla on kans sellaine seurustelurakko joka herättää sen aikaisintaan yhdeltätoista:) Terveisii M-L ja Ossi.

  • Juu, meil on sit Ossin kans ihan samanlaiset rakot – ja paljon muutakin yhteistä! Terkkuja K-nummelle, t. Mauri-setä

 2. Joo, ei todellakaan tuumaakan periks periaatteista! Hyvä, Mauri-setä, noin niitä nameja napsitaan.

  • Mää oon periaatteen mies, oon aina ollu ja aina semmosena pysyn. Näin on. Vauhdikasta viikonloppua teille pojat! t. Mauri-setä

 3. Hyvähyvä! Mäyräkoira on periaatteen koira. Nameista ei luovuta. Piste. Ja muiskut periaatteen miehelle!<3

  • Joo Mirkku, siis ei_todellakaan_luovuta periaatteista! Muiskuja sinne myös, t. Mauri-setä

 4. Eivät taas ihmiset ymmärrä. Kummallista.

 5. Niih. Ensin opetetaan, että ulkoilun jälkeen saa namin. Ja sitten aletaan niuhottamaan. Sääntömuutokset kesken kaiken on pikkulasten touhuja, kuinkas se matte, muuten niin fiksu ihminen, nyt sellaiseen meinas sortua! Onneksi sait sen matten takas ruotuun. Hyvä, Maukka!

  • Joo, kiitti – kyllä mulla onki kädet taikka siis tassut täynnä hommii ton emännän kanssa. Terkkuja Saksaan, t. Mauri-setä

 6. Mäkin saan namin ulkoilun jälkeen mutta vaan niinä päivinä ku mamma lähtee töihin konttorille. Niinä päivinä ku se jää etätöihin niin mitään ei tipu. Mut se on meiän sääntö ja mä sen hyväksyn. Se on vähän niin et ku mamma jää kotiin nii se on jo hyvä juttu.

  • Joo, kyl se on kiva ko saa matten kyljessä kuorsata arkisinki, ei siinä mitään. Mutku meil on ne namit kautta aikojen aamulenkin jälkeen jaettu, niin siitä ei voi noi vaan luopuu. Terkkuja Nelliseni! t. Mauri-setä

 7. Hyvähyvä Mauri! Periaatteista täytyy pitää kiinni, varsinki tämmösissä asioissa! Sun mattes on kyl muuten aikas reilu, ku jäi ihan sun takias kotiin. Mää tahtosin mun mammalle kans tommosen etätyön, että se olis aina kotona mun kaa eikä tarttis herätä kukonlaulun aikaan ulkoilulle…

  • Etätyötä tekevästä mattesta on kyllä hyötyy, ko se on enempi kotona minuu palvelemassa. Jos multa kysyttäis, niin vois jäädä kotio kokonaan, niin saisin minäkin nukkua tarpeeksi….terveisiä Turkuun!

 8. Tätä mä olen aina sanonut, että mäyräkoiramies on periaatteen mies ja mikä on pätenyt joskus, tulee pätemään aina! Siis tämähän on täysin loogista ja ihmisellä ei ole oikeutta mennä muuttelemaan mitään sellaista joka on jo aikojen alussa säädetty kohdilleen, niin kuin just nyt sun tapauksessas, Mauri-setä! Jos me saataisi Aslanin kanssa iihmiset tajuamaan miten tämä maailma pyörii, niin kaikilla olis helpompaa.

  t. Alphonse

  • Näin on, arvostettu pohjoisen poliisikollegani – kyllä maailma olis helpompi paikka kaikille! Olenkin monasti sanonu, että ”maailman mäyräkoirat, yhdistykää!” jotta saatais yksissä tuumin joku tolkku tähän touhuun. Terveisiä AA-kerholle, t. Mauri-setä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: