Koirien suojelupyhimys

Terve kamelit,

Vilin matte Hoopee suomensi heidän plokissa vallan hienon Franciskus Assisilaisen tekstin, ja mää aloin sitte pohtiin, että eikös toi Franciskus ollu kuulkaa muutenki meitin karvaturrien suojelupyhimys.

Ja olihan se, aatelkaa. Eikö ookki hienoo, että jo 900 vuotta sitten, ko ihmisen elo oli melkosta taistoo eloonjäännistä, joku tajus jo sen, miten arvokkaita me eläimet ollaan? Eikä vaan niinkö ruoan lähteenä, vaan ihan omina ittenämme? Ja aatelkaa, että tämä mies päätti sitte ihan ryhtyy meitä ihan oikeesti suojelemaan kans – sille mää nostasin kyl hattua, jos semmosta käyttäsin.

Matte kehuskeli sitten mun asiaa pohtiessani käyneensä Vir…eikäkö Firentsessä semmoses kirkossa, joka on legendan mukaan Franciskus Assisilaisen perustama.

Oli kuulema mahottoman komia kirkko – tietenki – mut matte ei sillon tienny että Franciskus oli eläinten suojelija. Se tietty johtuu siitä, että tolla mattella ei ollu kaikkitietävää mäyräkoiraa vielä sillon, joka sille olis tämänki asian hyvissä ajoin selvittäny.

Me päätettiin sitte matten kans yksissä tuumin tehä kuvataulu siitä hienosta lauseesta, jonka Vilin matte niin hyvin suomensi. Kuvassa en poseeraa tällä kertaa mää, vaan meitin hyvä ystävä, perulainen Chimu. Perulaisuushan on tosin se Chimun rotu, tyyppinä Chimu on kyl ihan pesunkestävä suomalainen. Sillä se tossa kuvaski poseeraa ajatuksissaan keskellä mettää. Matte nappas siitä salaa kuvan, ko sen kameras on semmonen pitkä putki.

Että tässä täten, Hoopeen suomennosta hyväksikäyttäen, huoneentaulu meiltä:

Chimulainen

Hyvää viikonloppua kaikille!

t. Mauri-setä

Categories: Uncategorized | 12 kommenttia

Artikkelien selaus

12 thoughts on “Koirien suojelupyhimys

 1. Franciscus ajatteli viisaasti varmaan monestakin asiasta, mutta erityisen viisaasti siis eläimistä. Hyvät viikonloput teille, M-L ja Ossi.

  • Juu, erityisen viisas miekkonen hän oli eläinten suhteen! Viikonloppuja Ossilaan!

 2. Hieno ajatus viikonlopuks, Mauri-setä! Kyllä sä oot kertakaikkiaan aito filosofi! Hieno toi taulu, vaikka se toki ois vielä hienompi, jos sä oisit siinä kuvassa. Mut kelpuutetaan me toikin, sähän oot kuitenkin koko ajatuksen takana. Muiskut viikonlopuksi, Mauri-kulta!<3

  • Kiitti, no mää ny lainasin oikeestaan tota Franciskusta vaan, mutta yhtä kaikki aika fiksusti se puhui! Muiskuja sulle Mirkkuliini!

 3. Toi on viisas lause! Tykätään.

 4. Kaunis, tuli tippa linssiin (sellanen softis kun oon…)

  • Juu, ei se mitään – mun mattella tuli kans tästä tippa linssiin, mutta se on kans semmone että niiskuttaa heti ko vähänki keksii syytä siihen. Terkkuja Nellille! t. Mauri-setä

 5. Edellisiin kommentoijiin yhtyen: viisas mies oli Franciscus A., viisaat sanat. Ja vaikkei koira ollutkaan ehkä ’hyötyeläin’ välttämättä silloinkaan, kuten esim. karja, niin puhuu kyllä kaunista kieltä, että jo satoja vuosia sitten koira nähtiin kumppanina, ystävänä, tukena ja turvana 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: