Rillikauden muka-avajaiset

Terve kamelit,

nykkun on tullu tälleen kesä taas, niin viime perjantaina me mentiin sitten matten kanssa Dessille ja Ringolle kylään. Tarkotuksena oli hengailla pihalla ja avata rillikausi virallisesti.

Me sitten siinä touhutiin kaikenlaista sitä rilliruokaa ootellessa, mää näytin Ringolle vähän oppia siitä, miten oikeeoppisesti kytätään katsellaan naapureita:

kytta

Tässä mää näytän eka mallia. Mun selässä näkyy edelleen toi pläntti mikä ajeltiin paljaaks kipulaastarin alta, onneks karvat kasvaa jo kovaa kyytiä takas.

 

Ja sitten oli Ringon vuoro kokeilla, naapurin setä oli oiva harjoittelun kohde:

kytta2

Mää ny kokeilen Maurin mieliks, vaikken mikään kova kyttä muuten ookaan.

Sitten ihmiset pisti rillin päälle, ja mää ihan huumannuin kuulkaa siitä rilliruuan tuoksusta, oi että!

466446_10151567901101738_625276166_o

Aurinko paistaa, ja rillissä tuoksuu sapuska – tää se on elämää!

Vihdoin sitte ruoka oli valmista, ja mää asetuin ruokapöydän alle verovahdiksi. Matte söi ja söi niin pitkään, että mun piti jo vähän äänimerkeillä muistuttaa, että rillisapuskastaki kuuluu suorittaa ruokaveroa. Mutta arvatkaas mitä mulle sieltä pöydästä tarjottiin; no siis YKSI AINOO KEITETTY VARHAISPERUNA.

Sanat ei riitä kuvaamaan mun tyrmistystä, missä on maggara, missä piffi, häh???!!! ”Ei tipu”, sano matte, ko mä oon kuulema haimatoipilas enkä saa rillistäkää ny ruokaa. Paitti jos on kanaa, ja nyt ei ollu. Mitkä rillikauden avajaiset nää muka on, jos mäyräkoira joutuu vaan kattoon herkutteluja vierestä, mää vaan kysyn.

En ala. Kesä on peruttu. Tai no ainakin kaikki rillipileet missä ei oo kanaa mäyräkoiralle. Illalla kotona piti vielä sulatella tätä gaumeen sokeeraavaa kokemusta. Onneks jo vähä on helpottanu.

maalliskuu2 001

Traumatisoitunu rillaaja

 

Täks viikonlopuks on taas luvattu hyvää ilmaa, täytyy toivoo että jos ny rillataan, nii saadaan se rillikausi avattua mullekin.

Aurinkoista loppuviikkoa,

t.Mauri-setä

Mainokset
Categories: Uncategorized | 12 kommenttia

Artikkelien selaus

12 thoughts on “Rillikauden muka-avajaiset

 1. No olipa tosiaan nöpelö rillikausiavaus sun kohalla. Toivotaan hellettä ja kanaa täksi viikon lopuksi. Respektit myös naapurin kyttäysharjoituksista. Sää kyl hanskaat hommat.

  • Tattista pojat, Eikö vaan ollukki. Mun täytyy kans alkaa hokemaan täällä, että ”SYÖKÄÄ KANAA”, jospa sillä menis viesti perille. Aurinkoista viikonloppua teille, ja rispektii vaan takas erityisesti Myrskylle, kyttäkollegalle. Tuiskulle tietty kans 🙂 T. Mauri-setä

 2. Toivotaan, että viikonloppuna matte muistaa rillata kanaa, jos on rilli-ilma. Koeta muistaa, että se hönö matte ajattelee vaan sun parastas, nih. Koeta sääkin Mauri nyt muistella kuinka kipeää se haima teki. Se saattaa tulla takaisin, jos lipsutte sun ruokavaliosta. Ajattele, jos sää olisit vielä allerginen perunalle, niinkuin Ossi. Sitten oisit jääny kokonaan ilman verottajan osuutta. Aurinkoo teille sinne naapuriin. Taikka onhan teillä aika samanlainen ilma kun meitilläki:) Terveisii M-L ja Ossi.

  • Joo, kyl mä muistan sen aina, miten gaumeen koville se haimis otti. Mutku mun pointti onki se, että jos ei kerta tiietä, mistä semmonen tulee, niin miks ei muka sen takii sit maggaraa saa? Rasvan takia, sano matte. Pah ja pöh. Se olis kyl harmi jos pottuakaan en vois syyä, sit menis ihan riisidieetille – onneks Ossilla on kuitenki laajempi ruokavalio muutenki. Aurinkoista viikonjatkoa naapuriin! t. Mauri-setä

 3. Elli Elviira Eloveena

  No vitsin pimpula, mikä rillikauren avaus. Ei oo tommone mistää kotosi, jos eres siältäkää. Kuule, jos viikonloppuna o kaunis ilma, ni paa surauttain vaikka linjapiilillä tän meil. Pannaa rilli kuumaks ja käristetää sul muutama kanapiffi. Maggaraa tai muuta piffii et kyl meiltäkää saa, iha vaa oma terveytes vuaks. Ni, et’ hopihopi pakkaamaan varusteet valmiiks ja hyppäät sit huamen siihe piilii, ni mä tuun sua Pori linjuriasemal vastaa. Äippä hoitaa lopu kyyritykse.

  • Kuule Elli, tää on diili tällä puheella – jahka ne luvatut helteet tulee niin pidäppä silmällä Espoosta tulevia busseja, mä tuun nääs viivana teille! Sitte pidetään kivaa, ja näytetään tolle mun pottuja tarjoovalle emännälle ähäkuttia! Paljon terkkuja sulle sitä ootellessa, ja pusu kans *puuh* t. Mauri-setä

 4. Kuule, mä NIIN ymmärrän sua taas kerran. Mä kyttäsin tänään, kun emännän äiti laittoi rillattavia piffejä valmiiks. Mä en saanu mitään. En mitään. En raakaa enkä kypsää piffiä. ”Ne on liian suolasia sulle.” ”Niissä on liikaa mausteita sulle.” Aina noita selityksiä! Porkkanoita kyllä tarjotaan, mut mehän ollaan mäyräKOIRIA, ei mäyräKANEJA. Haloo, järki käteen ja piffit suuhun! Muiskut kohtalotoverille!<3

  • No sääpä sen sanoit, Mirkkuseni! Mennäänkö kuule molemmat lakkoon, ja karataan bussilla Ellin tykö – siellä ko saa rilliruokaa ja herkkuja kuulema koiratkin! Joku sentään ymmärtää, että me ei olla mitään KANEJA, nih! Muiskuja sulle söpöliini! t. Laura

 5. Erittäin asiantuntevan näköstä naapurikyttäystä. Se on oikein! Mut se on sen sijaan väärin, että noin asiantuntevasta toiminnasta palkitaan vaan yhellä kytysellä potulla!

  • Sääpä sen sanoit, Nakkiseni! Asiantuntevasta työstä pitää saada asiantuntijan palkka, eikä mitään pelkkiä pottuja. Nih.

 6. (Sorry jälleen tää myöhänen kommentointi, jotenkin muu elämä tulee jatkuvasti väliin enkä pääse vapaa-ajalla koneelle…)

  Upesti sujuu kyttääminen, muista kommentoida kaikki ohikulkijat, niin mä teen! Mut siis yks peruna, mä oisin nostanut kauheen mekkalan… mamma tossa yrittää sanoo et uudet perunat on hyvii mut en mä usko…

  • Juu emäntä sanoo ihan samaa, meinaa elämä tulla välillä liikaakin harrastusten tielle 🙂

   Nelli, kyllä ne uudet perunat onki ihan syötävii, ei siinä mitään, mut kyl niiden viereen kuuluu lihapala kans, ko kerta semmosia rillataan. Mää olinki kyllä varsin tyrmistyny tästä kohtelusta, ja ihan SYYSTÄ.

   Terkkuja sinne,
   t.Mauri-setä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: