Hengissä ollaan

Heipparallaa kaikki kamelit,

Me ollaan täällä taas, ja hengissä kaikki. Ukki tosin on vielä sairaalassa, mutta pääsi jo kuntoutukseen ja nyt mattekin uskaltaa jo pikkasen huoahtaa helpotuksesta . Toi nainen kehitti vielä kaiken keskellä silmäänsä Ilkeän Iriitin, sen se teettää ku stressi on kova ja itkettyä tulee lujaa. Siltä meni sitten lähinäkö väliaikasesti siitä silmästä, joten se nimitti itteään Kiljuvaksi Kykloopiksi tovin, ko se istu siel sairaalas sit pillittämässä. Onneks siis itseironia on tässä talossa edelleen arvossaan.

Mää olen ollut matten tukena täällä lujasti, oon oottanu kiltisti kun matte on juossu sairaalan ja työpaikan väliä, ja nuallu varuiks sen kädet ja naaman niin nukkumaan mennessä kuin aamulla herätessäkin. Ja öisin oon sit nukkunu tiiviisti matten kyljesssä kii. Mua on siitä kovasti kiitelty, ja matte sano ettei se tiiä, mitä olis tehny ilman mäyräkoiraa. ”Mikä muu on uutta”, tuumasin minä kyllä siihen hiljaa itsekseni…mutta se onkin sitten toinen juttu.

Haluttiin vielä matten kans erikseen kiittää teitä plokikameleita gaumeesti tuesta ja lohduttavista kommenteista edelliseen postaukseen, ne lämmitti kovasti sen hirmeen huolen ja hädän keskellä meitä kumpaaki. Sen johdosta tehtiin teille yhdes tämmönen kortti, olkaapa siis oikein hyvät!

Ke

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

toivottaa Mauri-setä

Mainokset
Categories: Uncategorized | 17 kommenttia

Artikkelien selaus

17 thoughts on “Hengissä ollaan

 1. Voi kun hieno uutinen, kyllä täällä oltiinkin huolissaan. Nyt vaan ukille paljon tsemppiä ja voimia, sillä kyllä tuollaisen sairauden jälkeen on veto varmasti kadoksissa. Ja vielä pitäisi jaksaa kuntouttaa itseään, ei mikään helppo homma! Mutta niin se on, että kun on läheisestä hirmee huoli, niin hankkii itsekin sairastua helposti, ja niin taisi matellekin käydä. En tiennyt mikä se iriitti on, mutta onneks sä selitit sen aikas hyvin elikkäs itkee simmut päästä. Toivottavasti sun matte on saanut tai saa pian näkökykynsä takaisin, kyplookkina voi olla vähän hankala olla. Sä oot kyllä, Mauri-setä ollu niin hienosti matten ja ukin tukena, ettei mitään rajaa. Sen kunniaks mä lähetän tästä sulle muiskut, puuh! Pidä sä kuule, ittes terveenä, että jaksat jatkossakin huolehtia heistä.

  • Kiitti Eliiseni! Juu kyllä se ukki voi kuulemma jo paremmin, liikkuu hyvin ja silleen. Mutku kohtaus vaikutti aivojen siihen osaan missä puhe on, ni ukki ei viel pysty puhumaan oikeen mitään. Puheterapiaa se saa nyssit joka päivä, joten eiköhän siitä taatosta vielä kuulla. Mää kyl oon sitä mieltä, että mua ukki ymmärtäs varmasti muutenki – heiluttasin kamalasti häntää, pussaisin poskelle ja kävisin kylkeen nukkumaan. Kyllä sen ymmärtää vaikkei osaa puhuakaan. Kiitti muiskuista, samoten pistän sulle semmoset tulemaan tästä *näin* 🙂

 2. Hienoja uutisia, hyviä oikeinkin ja hieno teksti Helen Kelleriltä kortissa. Kiitos molemmista ja paljon hyviä toivotuksia niin maurille kuin mattelle. ♥

  • Kiitos Vili ja Hoopee, ja juu, kylllä tämä tästä helpottaa. Gaumeen paljon terkkuja teille sinne Saksan maalle! 🙂

 3. Hieno kortti ja viisas teksti, ihan kuin mäyräkoiran ajatus 🙂
  Hyvää vointia edelleen ukille, mattelle ja maurille.

  • Eiks vaan ollukki – ihan ko mäyräkoiran oma ajatus tuo teksti! Mää luulen että Helenilläkin on varmaan ollu mäyräkoira 🙂 Kiitos toivotuksista, sitä samaa myös teidän koko laumalle!

 4. Ihanaa, että kaikki on menossa parempaan suuntaan. On se hyvä Mauri, että sää olet ollut maten tukena ja turvana. Mitä me tehtäisiin ilman (mäyrä)koiria? Terveisii täältä Porkkalanniemeltä M-L ja Ossi.

  • Joo, kyllä tää on ollu tolle mattelle ja etenkin ukille tietty ihan gaumee ja hirvee kokemus. Ja tosiaan muistutus kyllä siitäki mitä me koirat jo tiietään; että jokainen päivä pitää elää niinku täysillä! Onneks ukki tuntuu pirteeltä, ja ny alkaa tosiaan saamaan joka päivä kuntoutusta kans, oikeen kahden terapeutin voimin – puhe-ja fysiosellaisen. Ai että mitä ihmiset tekis ilman mäyräkoiria — no toi mun matteni ainaki olis ihan hukassa 🙂 Terkkuja Kirkkonummelle, toivottavasti ette oo viälä hukkunu lumeen. Me melkein ollaan täällä naapurissa.

 5. Nin paljo helpotti toi tiato Ukistas, joo. Hianoja keväisiä päiviä tulossa.

  • Kiitti pojat! Ei sitä kyllä ihan heti usko että kevättä kohta ollaan menos, ko lunta tulee kuulkaa meillä ainaki ko viiimestä päivää….talitintti kyl laulaa jo. Terkkuja sinne!

 6. Hieno juttu, että toipuminen on käynnissä ja mäyräkoiraterapiakin on helpottanut ihmisen elämää. Näin se kävi aikoinaan Ollin oikealla emännälläkin, nykyisellä etäemännällä siis, joka menetti isänsä vaikean sairauden jälkeen. Siinä oli monta mielenmyrrerrystä lukioikäisellä tytöllä, mutta koira jaksoi lohduttaa ja kuunnella. Ja kyllähän se sitten vähitellen alkoi helpottaa.

  • Juu kiitti, kyllä tässä parempaan suuntaan mennään, ja onneks potilas itte eli ukki on kuulema ihan positiivisen olosena kans, vaikkei vielä pystykään puhumaan. Mää oon sitä mieltä että kuhan ruoka tulee ajallaan ja tupsluurit on taattu, niin kuka sitä puhetta sen enempää tartteekaan. Meinaan että muuten ko komentaan palvelusväki hommiin, jos näyttää siltä että muuten ei ala tapahtua.

   Olli sää sen tiiät sitte kans oikeen kokemuksesta, mitä se on tää terapiakoiran elo – ilmankos osaat, niinkuin minäkin, arvostaa myös hyviä tupsluureja. Ne tulee tarpeeseen ku painaa hommia. Terkkuja Ouluun!

 7. Hienoa, että ukin tilanne on parempi. Ja että vielä kuntoutetaan – kun välillä kuulee juttuja siitä että vanhuksia ei kannata hoitaa. Jatka kuule vaan samalla linjalla – lohduttajaa tarvitaan.

  • Kiitti Nelliseni! Joo meitin matte kans sano, että sillä olis kana kynittävänä ambulanssimiesten kans -ne ku ei ottaneet ukkia kyytiiin aiemmin sillä kohtauksensaantiviikol vaik sairaalastaki sanottiin että mies tänne ambulanssikyydil ja heti…..mut matte sano päättäneensä että se keskittyy ny mielummin posiviitiseen energiaan ja ukin tukemiseen sen parantumises, ko yleiseen meuhkaamiseen ja syyllisten mettästykseen. Mää voisin kyllä mielelläni sitä mettästystä harjottaa kyllä, mutta ei taieta matten kans puhua ihan samasta asiasta. Onnekks ukki nyssit saa kyl kuntoutusta oikeen urakalla – joka päivä on puheterapiaa ja fysioterapiaa. Siinä on taatolla vientiä 🙂 Terkkuja sinnepäin!

 8. Voi, miten teitä onkaan kaivattu! Ihanaa, että asiat ovat nyt paremmin.
  Muisku Maurille!<3

  • Kiitos Mirkkuseni, ikävä munkin tuli jo kameleita! Muiskuja gaumeesti sinne kans!

 9. Ihana homma että kaikki on hyvin ❤ Kyllä me miettiinkin teitä ja toivottiin parasta 🙂 Hienoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: