Hyytävä vääryys

Moro kamelit!

Jokku varmaan muistaa, ko viime perjantaina uhosin pistäväni ton matten pilatestunnille, että saan nukkua rauhassa ilman paparatseja.

No, toteutin kyllä suunnitelmaani mielestäni varsin tehokkaasti, ja mattella oli jo jumppakassi pakattuna ja takkikin päällä, ko se yhtäkkiä sai päähänsä, että mäyräkoira pitää viedä ulos ”ihan pikaseen vaan vielä”.

Vähän kummastelin, mutta aattelin sit, että jos sen ny saa tolla lähtemään nopeammin sinne jumppaan, niin mikäs siinä. Kun ei kerta tarvii ko nopeesti pistäytyä vaan ulkona.

uusi linssi 039

”Siis minne ihmeen pissalle, sähän oot menossa pilatekseen – hopi hopi!”

Ulkona oli ihan sikagaumeen kylmä ilma, pakkasta varmaan -10 C ja hurja tuuli ulvoi, ainaki täällä meren rannas. Matte ei laittanu mulle kuiteskaa takkiikaan päälle, ko ihan vaan ”pistäydytään”.

Vaan mites kävi?

Tämä samainen nainen, joka muuten on mun hyvinvoinnistani vastuussa, unohti sitten avaimet kotio. Ja me ko asutaan rivitalossa, niin ei ollu rappuakaan missä lämmitellä.

Huoltomies tuli ennen pitkää avaan meille oven, mutta sitä ennen me seistiin tuolla arktisessa viimassa puoli tuntia (!) ja mää olin ihan napa paljaana koko sen ajan! Enkä tajunnu ollenkaan miks se matte vaan seisoi oven vieres tumput suorana, eikä tehny elettäkään päästääkseen mua sisälle. ”No kun avaimet jäi kotiin”, se sano, mutta arvatkaa lohduttiko siinä vaiheessa….

Mää jo epätoivoissani sit huusin ja raivosin kaikille ohikulkeneille naapureillekki, ja matte torus et ”ei saa haukkua” –  vaikka mähän vaan huusin niitä apuun, ko mäyräkoiraa syväjäädytettiin siinä kaiken kansan silmien edessä!

Sit ku päästiin vihdoin sisälle takas, niin matte oli jo myähästyny jumpasta, ja mää olin niin järkyttyny kokemastani, et yritin sulattaa itteäni koko illan sängyssäni peiton alla. Enkä kattonut kameraan, en vaikka olis kymmentä karjalanpiirakkaa heiluteltu kameran vieressä. Joku roti se on mäyräkoirallaki.

Maukka lämmittelee Apinakapinan seurassa.

”No comments.”

Tämmönen opettavainen tarina tällä kertaa, kattokaa kamelit että niillä teitin matteilla on avaimet mukana ennenkö suostutte lähteen ovesta ulos!

t. Mauri-setä

Mainokset
Categories: Uncategorized | 22 kommenttia

Artikkelien selaus

22 thoughts on “Hyytävä vääryys

 1. Hei Maukka, meillä on tuo palvelusväki älynnyt sen verran, että ovat laittaneet yhden avaimen mun talutushihnaan eli aina varma sisäänpääsy. En ole ihan selvillä, laittoivatko sen itseään varten vai mun hyvinvointiani ajatellen…

  • Tiikk Vili, tuohan ei oo yhtn hassumpi ajatus. Ko kerta siit narusta roikkuu jo heijastinki, niin kai siihen vois laittaa avaimen kans. Ei ainakaan paleltuis myrkoira ihan heti uudestaan. Kiitos vinkist! t. Mauri-set

 2. Siis ihan gaumeeta, kerrassaan! Kyllä ihan oikein teit ku vähä raivosit naapureille – olisivat voineet ottaa teiät sisälle lämmitteleen. Kai sun mattes sentään luovutti takkinsa sun lämmikkeeksi, tai syväjäätymisen poistamiseksi syötti niitä karjalanpiirakoita kasapäin?

  Ihmettelen, ettei mun lahopäämammani oo tehny tota ku kerran – ja sillon kävi niin ikävästi, että minä, pieni pentu sillon, olin oven sisäpuolella kauheessa pissahädässä. Ainakin kaksikymmentä minuuttia jouduin odottamaan, mikä oli pienelle koiralle iäisyys. Sen jälkeen meillä oliki pitkään ovessa iiiiso lappu, jossa luki ytimekkäästi avain. Nyt avaimia säilytetään useimmiten lattialla oven edessä, koska ovea ei saa auki ottamatta niitä avaimia siitä ensin. On tää haasteellista välilä, tällasen haahuilijaihmisen kanssa eläminen…

  • Jaloseni sinäpä sen sanoit – kyllä me koirat ollaan lujilla tämmösten tättähäärien kanssa, jotka ei ees avaimia osaa kuljettaa mukanaan. Meillä ennen noutajasisko otti heti avainhihnan suuhun, kun oltiin ulos menossa, se oli varmaan kato hoksannu että meitin koirien on paras pitää avaimista huoli ylipäätään. Mä en oo viel oppinu tekee samaa, ko mä ootan kyl tolta palvelusväeltä että ne osais hoitaa hommansa. Taidan kyl ootella suotta….

 3. Meille kävi kerran samalla tavalla, mut me käveltiin (just tehdyn lenkin lisäks…) reilu kilsa hakemaan avainta. Onnistui sillä kertaa täpärästi, kello oli jo kymmenen illalla ja vuokraisäntä menossa yöpuulle…
  Ett kyl noitte emäntie kans hävet saa!

  A+B

  • No niin saa, hävetä noita matteja siis. Kyl mun naapuritkin katto meitä niin ko mä niille huusin, että varmaan nekin mietti et miks toi nainen ei päästä mäyräkoiraa sisään – kaikkihan sitä mietti. Onneks toi nainen on ny muistanu siis perjantain jälkeen kyl pitää avaimet mukana, toivottavasti muistaaki ainaki kesään asti, ettei tarvii toista kertaa kokea tämmöstä hyytävää vääryyttä. Terkkuja sinne!

 4. Meille on kans kerran käyny noin – mut sillon oli kesä ja ihan helle. Ei haitannu ylimääränen ulkoilu ollenkaa. Mut mamma sano ruman sanan silti ku se oven avaus maksoi. Nyt me aina tarkistetaa et avain on mukana.

  Toi Vilin vinkki on tosihyvä, me toteutetaan se ihan varmasti. Olis ihan kaameeta joutua siperiapakkasessa ootteleen ovenavausta.

  • Joo, mun matte kiros kanssa, kun tajus että se ovenavaus ei oo ihan ilmasta varsinkaan ilta-aikaan….tyhmyydestä sakotetaan, sanon minä. Ja mäyräkoiran jäädytyksestä. Toi Vilin vinkki on kyllä ykkönen, pitää munkin keksiä joku kotelo, minkä voisin matten pakottaa mun hihnaan kiinnittämään. Terkkuja sulle Nelli!

 5. Gaumeeta! Pitäiskö sun matte laittaa jollekin ”Miten huolehdit koirasi hyvinvoinnista” -kurssille?
  Mun oikealle Australian emännälle kävi kerran kans pieni avainvahinko, kun oli täällä vanhusten talossa mun kaa. Mää löysin pihalta siilin ja kun nuorempi emäntä lähti pelastamaan mua (siiliä) niin sillähän paukahti ovi kiinni. Just silloin ei ollut vara-avainta piilossa niin kuin yleensä kaikille suomalaisilla omakotitaloasujilla ruukaa olla. Tää Suomen emäntä oli miehensä kanssa just Saksassa moottoripyöräilemässä. No, eihän nuoremännällä ollut edes kenkiä jalassa – onneksi oli kesä. Ei sillä ollut tietenkään puhelintakaan. Nuoremäntä huuteli naapuriin, että saisko soittaa ja saihan se. Se soitti velipojalleen, joka soitti miehen kaverille, jolla oli meidän vara-avain. Puoli tuntia siihenkin meni, mutta kyllä oppii ihminenkin, kun tarpeeksi on vaikeeta.

  • Hurja kokemus teilläki nuoren emännän kans – pitäshän ne jo teilläki tietää, että aina pitää olla valmiina siilitilanteita varten! Juu mä kyllä vakavasti taas harkittin ”Pelastakaa mäyräkoirat Ry:hyn” soittamista, mut ko toi nainen on ny muistanut taas avaimet pitää mukanansa, niin päätin että jospa ny katon viel miten tilanne kehittyy. Siilipitoisia päikkäreitä sulle, kamu!

 6. Todella Hyytävä Vääryys! Meitä hyydytti jo tän stoorin lukeminenkin. Ei ihme, että sun tartti lämmitellä ittees täkin alla. Miks sä et kiivenny mattes syliin ja pungennu nutun alle?

  • Juu eikö vaan ollukkin pojat, melkosen gaumeeta. Mää en oo sylikoira ollenkaan, joten en etti lohtua matten suunnalta sillain – siskohan se luuli aina olevansa sylikoira, siinä oli mattella tekemistä ko oli sylissä 30 kg selällään olevaa koiraa kaikki raajat levällään. Mää ettin lohtua omasta rauhasta, ja peiton alla oleskelusta. Tietty mieluiten niin, että voin huokailla samal kuuluvasti matten äänietäisyydellä. Muistaapa hänkin pohtia tekosiaan sit. Terkkuja Tuulisille Pojille!

 7. Hullussa! Säähän jäit ihan heitteille! Mun mamma jätti mut kerran heitteille mökkiin. Siellä se sit ite oli oven ulkopualla pelkkä polkupyöränavain kourassa. Mut ei oo noi ispät paljoo parempia. Kerran meinaan jäätiin ulos heitteille kaikki kolme, vaik kaiken mäyräkoiran järjen mukaan ois todennäköstä, että ees jompikumpi ihmisistä muistais avaimen. Ei oo helppoo meillä koirilla tällasten ihmisten kans.

  • No ei oo Nakki helppoo sullakaan, ko ees kaksi ihmistä ei muista niitä avaimia! Gaumeeta tommonen heitteillejättö, mikä itu siinäkin on että jätetään mäyräkoira oven taakse ja mennään itte sit ihmettelee ilman avaimia oven toiselle puolelle. Kysyn vaan. Ei noista ota selvää. Voimia sulle neitiseni, näiden omituisten otusten kestämiseen!

 8. No kyllä nyt oli paha, mites se matte ny sillai? Kuule, varo vaan, ettei sil oo alkamas semmone ralmatia,,, vai mikä se ny oli…raparp…rementia? Jos siltä vaikuttaa, nii toimita ny ihmeessä se tarkempii tutkimuksii. Ennenko äityy pahaks.

  Kyl oot ollu kyl tosi pahas liämes. Et piti pikapikaa käyrä koipii oikomaas tual arktiksella ja sit ei päästetty sisää. En yhtää ihmettel, et sää hermostuit ohikulkijoil, kunnei kukaa ees tullu auttaa. Onneks sit vihro ja viime pääsit kummiski, ennenko sut saatii syväjäärytettyy. Mää olsi tehny just samallail ko sääki, et menny peito al koko ehtooks murjottaa. Ja vaatinu viäl pari peittoo lisääki, ja takkaan valkee.

  • Joo, liemi oli paha ja KYLMÄ! En oo kovin kamalasti suostunut ulkoileen täl viikol, ettei sit vahingos taas jäädä oven taakse tiiäkkö.

 9. Nonni, taas mä unohdin. Eli tässä sulle viäl ne muiskut. Pus ja kis. Smack. Tuohon ihanaan kuononpäähän. Helpottiko oloo?

 10. Siis tämähän on se kauhuskenaariovisio numero uno: pakkasta on kuin siperialaisella keskitalven elämyssafarilla ja avaimet sisällä…kertaakaan näin ei ole vielä käynyt, mutta osataan kyllä sympatiseerata teitä! Onneksi että jäätyneet maten kanssa ihan tönköiksi!

  ps. näissä tilanteissa sitä varmasti toivoisi asuvansa kerrostalossa…lämmin rappukäytävä on aika jees…noin yleisesti ottaen.

  Rapsut!

  • Joo, toi mun matte kävikin sit jo vähän semmosel jollain oikotiel jo kattomas, olisko kivoj kerrostaloj jossain. Mut ei ollu. Enkä määkän tiiä mitä siitä tulis, ko pitäs sit korttelipoliisin hommien lisäks olla rappukäytäväkyttä. Gaumeesti hommii yhelle koiralle.

 11. Voi Mauriainen. Kylä sul oli varmatten kylmä, mutta niin oli äipälläsikin. Koeta kestää.. Terveisiä täältä Porkkalan niemeltä, M-L ja Oskari-motskari.

  • Kiitti terkuista, kyl meil oli juu kylmä kummalki, mut onneks ei tarvinnu sen pidempää ootella. Terkkuja meiltä myös sinne Kirkkonummelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: