Mahatauti

”Mauri-setä sairastaa, häntä hellikäämme”….Maurin ollessa kipeänä minulle tulee aina mieleen nämä vanhan ”Karhunpoika sairastaa” -lastenlaulun sanat hiukan muunneltuina.

Maurilla näytti tänä aamuna ulkona jo tuotokset vähän siltä, että mietin, että mitähän tästä tulee. Ja mahatautihan siitä tuli. Mäyräkoira meni alkuiltapäivästä kovin pahoinvoivan näköiseksi, yritti oksentaa kerran mutta mitään ei tullut ulos. Se makasi sängyssä vaikean oloisena, ja kun siirryin sen luota hetkeksi toiseen huoneeseen, niin Mauri vinkaisi perään että ”Matte tuu pitää mua tassusta.” Ja minähän menin.

Sitten käytiin varmuuden vuoksi ulkona, ja sieltähän tuli kaikki ihan litkuna ulos moneen kertaan. Annoin sedälle hiukan ”lihalientä” (lämmitän mikrossa pienen palan lihaa vedessä ja otan lihapalan ennen tarjoilua pois) ja Attapektiä. Nyt katsellaan pysyykö se sisällä. Mauri on parikin kertaa joutunut päiväksi nestetiputukseen, koska se on saanut niin aggressiivisia mahatauteja että se on menettänyt liikaa nestettä muutamassa päivässä. Sen takia aloitan yleensä nykyään nesteytyksen heti tuon lihaliemen muodossa.

Toivottavasti tämä on vain hetkellinen kohtaus, eikä jälleen uuden pariviikkoisen mahakatarrin alku, Maurilla kun on tosiaan aina ollut niihin taipumusta… Pitäkäähän blogikamut tassut ristissä, että Mauri-setä voi pian paremmin!

”Ei kuulkaa oo kauheen hyvä olo juur nyt.”

Mainokset
Categories: Uncategorized | 9 kommenttia

Artikkelien selaus

9 thoughts on “Mahatauti

 1. Voi eikä! Mahataudit on kurjia. Eikä vähiten pitkäkarvaisilla koirilla 😛

  Pidetään peukkuja, että menis nopsasti ohitse!:)

  • Joo, ala muuta sano – takapuolipyykkia naiden kanssa saa harrastaa kylla oikein urakalla :-/

 2. Mauri-kulta, lähetämme sinulle parantavat muiskut!<3
  Ja matellesi lähetämme levollista ja toiveikasta mieltä!:)

  • Kiitti Mirkku, kyl viel on aika gaumee olo, tuli taas illalla ykat ja kakat ja nyt lepaan. Vahan piti kyl protestoida kun illalliseksi tuli vaan lusikallinen riisia, kuin silla nyt luulee kukaan tammosen lihansyojan parjaavan?? T. Mauri-seta

 3. Voi kurjuus. Pikaista paranemista Mauri-poitsulle. M-L ja Ossi

  • Kiitti kamut, toivotaan juu etta taa tauti rauhottuu kunhan yon yli nukutaan (toivottavasti nukutaan myos).

 4. Pikaista tervehtymistä sulle, parahin Mauri-setä! Meillä on kaikki käpälät ja hännät ja, eiku korvia me ei saadakaan pystyy, mut oot ajatuksissamme.

 5. Voi Mauri-setä! Toivottavasti olo on jo kohentunut! Täällä tassut ja sormet ristissä, että vatsa asettuu mahdollisimman pian…ne berberipyykit tiedetään karvahanureitten kanssa…kaikki tuotokset jää kiinni pyrstökarvoihin – ja ihan parasta jos ehtivät vähän kuivua kiinni. Auts.

  • Juu kiitti, ainakin nyt nayttaa silta etta viikonlopun kestanyt riisi & canicur-kuuri on alkanut tekemaan tehtavansa. Ja tosiaan sita berberipyykkia on riittanyt, huh huh…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: