Kaksin vaan ei yksin

Viimeisen viikon aikana on tavattu Mauri-sedän kanssa hyviä ystäviä useaan otteeseen.  Viime perjantaina näimme taas ihanan Maxi-flätin iltalenkin merkeissä. Mauri-setä saa kyllä ihan kerrassaan liikuttavan riemuhepulin, kun se näkee Maxin – sen että Maxi on samanrotuinen ja muutenkin niin samanoloinen kuin Mira, tuntuu Maurista näköjään tosi tutulta ja ihanalta, niinkuin minustakin 🙂

Menimme koirapuistoon missä Maxi sai laukata tuhatta ja sataa, ja niin juuri se teki. Kun koira juoksee elämänsä riemusta täyttä kyytiä, sen olemuksesta heijastuva täydellinen onni ja puhdas elämisen riemu tuntuu heijastuvan aina juuri sellaisena juuri sillä hetkellä suoraan omaan sydämeen – sitä menoa ja meininkiä on ihana seurata.

”Osaattekos tämmöstä – kaikki mun ruumiinosat töröttää ei suuntiin!”

Kotiin tullessa unohduimme sitten Maxin omistajan, joka on siis vanha ystäväni, juttelemaan aika pitkäksi aikaa hänen autolleen kadun varteen. Mauri tuntui heräävän siinä eloon; se haukkui, kiroili ja karjui kaikki ohikulkevat koirat, ja jopa yhden pyöräilijän, ja istui meistä muutaman metrin päässä pitäen totisena silmällä katua kumpaankin suuntaan. Tämän sai varmasti aikaan Maxin läsnäolo (jota siis ohikulkijat ei kiinnostaneet ollenkaan);  nyt kun paikalla oli taas tarpeeksi Miran oloinen koira, niin mäyräkoira otti virkaintoisesti vastaan ylimmän konstaapelin ja laumanjohtajan tehtävät. Olin niin iloinen Maurin virkistymisestä, etten oikein edes tohtinut sitä torua, kun se kirosi täyttä kurkkua ohikulkeville koirakoille että ”MINÄ OLEN MÄYRÄKOIRA, KOSTONI ON YHTÄ HURJA KUIN KOKONI!!!”

Tänään vietettiin sitten lomapäivää Dessin ja Ringon kanssa ihanissa Hvitträskin rantamaisemissa. Mauri vesipetoili vanhaan mallin Dessin kanssa, ja Ringo chillaili rannalla.

”Katson autiota hiekkarantaa….mites se menikään?”

Ilma oli ihana, lämmin ja aurinkoinen, joten emäntäkin heitti vihdoin talviturkkinsa – ja oli kyllä jo aikakin! Mauri kävi uimareissuni aikana kolmeen otteeseen järvessä kroolaamassa luokseni varmistaakseen että onko se täti oikeesti vapaaehtoisesti siellä vedessä, kunnes tyytyi vaan tuijottamaan minua tiiviisti rannalta käsin.

Juurakon ”Hulda” huolissaan

Lopulta Mauri-setä kyllästyi yrityksiin pelastaa vedessä lillutteleva omistajansa (= ts uskoi ettei tämä huku vaikka Mauri ”Mitch from Baywatch” kuinka varoittelisi ja vinkuisi rannalta käsin) , joten oli aika ottaa käyttöön uusi strategia.

”Jaws – starring Mauri-setä! Täältä pesee hauet ja muut järven elävät, jos mattea uitte liian lähelle, KUULUUKO SANA?!?!!”

Nyt onkin sitten kotona yksi aika kaikkensa antanut mäyräkoira – tosin ei _niin_kaikkensa antanut, etteikö se jaksaisi pontevasti komentaa emäntäänsä nukkumaan makkarin sängyltä käsin pimeässä tarmokkaasti huudellen…! Tänään onkin siis lomailevan emännän vuoro esittää vierailevaa pääroolia näytelmässä ”Korvat on vaan koristeet”, jee!

Mainokset
Categories: Uncategorized | 4 kommenttia

Artikkelien selaus

4 thoughts on “Kaksin vaan ei yksin

  1. Teil onkin ollu ihana päivä, ku kaikkee kivaa on tapahtunnu. Upeeta! Mauri-setä, sulla on kyl semmoset hampaat, että haikin olis katelllinen.

  2. Ihanaa, että on ystäviä, koiraisia ja ihmismäisiä! Ja hyvä on ihmisenkin välillä leikkiä korvatonta – saakoon mäyräkoira maistaa omaa lääkettään!;)

  3. Siis tuo ”Juurakon Hulda” kuvineen, kuvateksteineen! 😀

    Se on niin palkitsevaa, kun näkee miten koirat nauttivat, oli sitten kyse juoksemisesta tai puhtaasti siitä, että saa tavata kaveriaan ❤

    • laukku

      Joo, ”Hulda” on niin huolestunut aina jos mina menen uimaan, etta koira on pakko pitaa kiinni – muuten omistaja saa mayrakoiran niskaansa jarven selalla! 🙂 Niin se on, onnellisen koiran katsomisesta iloitsee omistajakin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: