Vähän vessa-asiaa

Aloitan lomani vasta heinäkuun loppupuolella, mutta onneksi voin tehdä kuitenkin etätöitä kotoa käsin. Näin kesällä se on kiva, koska voi pitää pihaoven auki päivän ajan, ja mäyräkoiraakaan ei tarvitse seitsemän aikaan aamulla väkisin raahata raitille, vaan voin alottaa päivän työt ensin aamulla ja mennä ulos vasta hiukan myöhemmin – kun on jotain toivoa saada Mauri-setä ylös sängystä.

Opetin kummallekin koiralle nuorempana erikseen kommennot ”pissaa” ja ”kakkaa”, ja siitä on nykyään kyllä hyötyä tuon unikeon kanssa kommunikoidessa.

Tänään käytiin aamulenkillä klo 10, tapahtumien kulku oli suurinpiirtein tämä.

Päästyämme kävelytielle (n 15 metriä meidän ulko-ovelta) Mauri istahtaa alas, ja pällistelee unissaan silmät puoli-ummessa ympärilleen.

Minä: ”Menetkö käymään Mauri pissalla?”

Mauri: ”Jaa, niin juu sitä pissaa” *etsii lähimmän puskan ja lorottaa kaiken kerralla kuin palokunnan hevonen tyttöpissa-asennossa, silmät hädin tuskin auki pysyen*.

Mauri on aina suhtautunut koiven nostoon pissatessa varsin rennon oloisesti; se nosti nuorempanakin yleensä jalkaa nojaten sitä puun runkoa tms vasten. Vanhemmiten se on alkanut tekemään tyttöpissoja jos ei löydy sopivaa ”nojaa” jalan nostoon.

Pissasession jälkeen mäyräkoira kääntyy ajatuksissaan jo kotia kohti, sitä ei kiinnosta tässä vaiheessa ollenkaan mihin suuntaan minä olen menossa.

Minä: ”Mauri hei”

Mauri: ”??? Sanoiko joku jotain?”

Minä: ”Sun pitäis käydä kakalla kans.”

Mauri: ”Mjaa, niin, vai että kakalla. No katotaas…” *astuu puoli metriä kävelytieltä pientareelle ja ponnistaa*

Tämän jälkeen mäyräkoira lähtee varmuuden vuoksi juoksemaan kotiin päin, katsomatta edelleenkään mihin suuntaan omistajan nenä näyttää.

Tehtävä on suoritettu joten mäyräkoira on tavattavissa seuraavan kerran aikaisintaan klo 16.

”Hyvää yöt..siis eikun viikonloppua kaikille”

 

Mainokset
Categories: Uncategorized | 7 kommenttia

Artikkelien selaus

7 thoughts on “Vähän vessa-asiaa

 1. Samansuuntaisia tunnelmia tälläkin suunnalla! Käymme heti aamulla lenkillä ja samalla Mirkku tekee aamupisut. Emäntä käyttää kuitenkin Mirkun vielä uudestaan pikapissillä ennen kuin lähtee itse kotoa.
  Yleensä Mirkku lirauttaa heti, mutta viime aikoina pissipaikan löytäminen on kestänyt. Ja kestänyt. Ja kestänyt. Joinakin aamuina ei ole onnistunut ollenkaan ja emännän on ollut pakko viedä Mirkku sisälle.
  Koko päivän on sitten jännittänyt, miten iso lammikko lattialla iltapäivällä on. Mutta kas kummaa: Mirkun pidätyskyky on kestänyt koko päivän! Iloinen yllätys emännälle!
  Minusta tuntuu, että mitä isompi lähtökiire emännällä on, sitä isompi ramppikuume tai viivytystahto Mirkulle syntyy. Kun on aikaa käydä rauhassa, homma hoituu yleensää hetkessä.

  • laukku

   Kuullostaa niin tutulta, varsinkin Maurin ollessa nuori sen tarpeiden teko kesti joskus ikuisuuden, siis juuri niina aamuina kun omistajalla oli kiire toihin….tuo nakkikoiran kyky pidattaa on ihmetyttanyt minuakin; Maurin enkka on 30h (se oli leikkauksessa eika suostunut pissalle koska toinen takajalka oli kokonaan paketissa), silloin kylla oli jo tunneista kiinni, etta olisi pitanyt lahtea elainsairaalaan katetroitavaksi.

 2. Toivottavasti meijän äippä ei nää tota Mauri-sedän kirjotusjuttua pissimisestä. Meinaan sitten hän äkkäis, että mä en ole kovinkaan hyvätapanen koira, ku mä pissaan ja kyökkään sisälle aina ku mua huvittaa. Muutama kerran viikossa. Ja kyse ei oo siitä etteikö mua viätäs ulos, siis todellakin viedään ja lenkuroitetaan. Mä en vaan viitti pidätellä. Onks kaikki mäykyt aamu-unisia?

  • laukku

   Myrsky sä olet niin kertakaikkisen komea ja taitava poika, että saat sillä varmasti äipältä paljon anteeksi 🙂 En tiedä onko tuo nuorempi mäyräkoirapolvi yhtä aamu-unista sorttia kuin Mauri, Mirkku varmaan tietäisi.

 3. Ai täällä blogeissa on siis muitakin, jotkia ovat opettaneet nuo maailman hyödyllisimmät komennot. Ossikin osaa pissiä ja kakkia käskystä. Tosin aamulla yleensä tuo käskystä kakkiminen ei onnistu. Mutta joo. Joskus nuo käskyt ovat todella hyviä. Jos on kiire jonnekin. Onneksi tätä nyt ei yleensä tapahdu vaan saamme ihan rauhassa tehdä lenkkimme. Mauri-sedälle terveisiä M-L ja Ossi

  • laukku

   Joo nämä käskyt on kyllä olleet tosi hyödyllisiä, nimenomaan niinä kiireisinä aamuina. Aika pian minäkin kyllä näen, jos ei kakkaa aiota käskystä huolimatta tehdä, mutta pisut kyllä aina yleensä tulee kun käsketään, ja hyvä niin. Myös niinä iltoina, kun iltapissitys jostain syystä venyy ja ulkona tulee räntää vaakasuoraan, on aika kiva että koiran saa tarpeilleen pidemmittä puheitta. Ossille rapsutuksia!

 4. Samat käskyt täälläkin käytössä 🙂 Lisäksi vielä, ihan siltä varalta, että koirien korvat ovat jääneet kotiin, todetaan kotitaloa lähestyttäessä, että ”mennään kotiin” ja viimeistään siinä vaiheessa mäyräkoirat havahtuvat, että viimeisetkin pissat on tosiaan tiristettävä pientareelle ennen kuin koikkelehditaan sisään etuovesta 🙂

  Aslan on oikeastaan hylännyt palokunnanhevos-pissan mitä harrasti pienempänä ja päästää vain pienen pissan ensin, että jää merkkausvaraa tankkiin riittävästi kun Alphonsekin kerran tekee niin 😀 Ilmeisesti se on sille ’ison pojan merkki’ että pystyy aamupissaakin vähän panttamaan vielä ulkonakin 😉 Alphonse sitten saattaa merkata tosi tiuhaan aamusella, pieniä merkkejä ensimmäisen sadan metrin matkalla tuskastuttavan paljon. Jos se epäilee, että on paljon merkattavaa tiedossa, se juo todella paljon vettä just ennen lenkkiä ja lorottelee sitten menemään kuono pystyssä. Se on oikeasti niin koominen noissa elviselkeissään 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: