Hiljaista on

Tänään en ole vielä itkenyt ikävääni Miran menetyksen johdosta. Eipä kellokaan toisaalta ole vielä paljoa. Elo tuntuu oudolta yhden koiran taloudessa, ja koti kovin tyhjältä sen päätouhon ollessa poissa. Miran tavarat ovat yhä paikallaan, en ole raaskinut edes siivota sen sänkyä pois saunasta, enkä siirtää valjaita siitä, mihin ne perjantaina laskin. Vaikka järki sanoo että Mira on mennyt, tunnetasolla on vaikea käsittää, että se ei muka tulisi vielä takaisin.

Mauri oli Miran viimeisinä aikoina usein levoton ja vinkuvainen, sen vuoksi kiikutin mäyräkoiran niin äkkiä viime viikolla sinne anaalirauhasten tarkastukseenkin, kun ajattelin että se vinkuu omia vaivojaan. Ollessamme kahden ensimmäistä iltaa mäyräkoira oli kuitenkin täysin rauhallinen, ja on ollut sitä siitä asti. Se ei ole etsinyt noutajaa ollenkaan.

Jollain tasolla minusta tuntuu, että Maurilla on ollut hätä sen aistiessa siskon kivun ja pelon ja nyt se tietää että Miralla ei ole enää hätää, ja että sisko on mennyt. Voi olla että inhimmillistän mäyräkoiraa liikaa, mutta siltä minusta tuntuu.

Mauri-sedän onkin sitten parempi elää ainakin satavuotiaaksi.

Sisko ja sen veli

Mainokset
Categories: Uncategorized | 12 kommenttia

Artikkelien selaus

12 thoughts on “Hiljaista on

 1. Voi että miten Ihana kuva Maurista ja Mirkkiksestä. Ihan tauluainesta 🙂 <3!

  • laukku

   Kiitos Mari, tm on ollut yksi minunkin suosikeista aina 🙂

 2. Kyllä Mauri varmasti ymmärtää. Koirilla on uskomaton kyky aistia asioita.
  Valoisia ajatuksia sinnepäin!

  • laukku

   Kiitos! Kyllä minäkin luulen Maurin ymmärtävän, niin olen ainakin päättänyt uskoa 🙂

 3. Onpa kaunis kuva tuo kukkaiskoirat. Minäkin luulen, että Mauri toimi Miran tulkkina ja minä sentään olen niitä viimeisiä ihmisiä inhimillistämään koiraa. Koirat ymmärtävät ihan hirmu paljon enempi kuin mitä me ihmiset tajutaankaan, mutta tietysti erilailla. Jaksamista surun keskellä M-L ja Ossi

  • laukku

   Kiitos M-L ja Ossi, tuo kuva on minunkin suosikkejani, molemmat koirat on niin omanlaisinaan siin; noutaja rennon lupsakkana ja myrkoira srmn ritarina vieress. Min ptin mys uskoa Maurin tienneen ja ymmrtvn, ehk sillkin on nyt parempi olla kun ei ole en ht siskon puolesta.

 4. Minäkin uskon, että et tosiaankaan inhimillistä Mauria liikaa tässä asiassa; sitä on kuullut ja lukenut monia tarinoita siitä miten perheen koirat tietävät jo niin paljon ihmistä aikaisemmin mikä on tilanne lauman jäsenillä…ja senpä takia sitä sanotaankin, että koirien pitäisi saada hyvästellä toisensa, kuten varmasti Mauri onkin tehnyt Miran suhteen.

  Kuva on kaunis ja koskettava…eikä tänne näköjään voi ollenkaan tulla lukemaan postauksia niin ettei itkettäisi. Alphonsekin, se ilmapuntari, käy jatkuvasti pyörähtämässä tuossa jaloissa ja pyytämässä syliin tarkistamaan, että mikä sillä nyt oikein on 🙂

  • laukku

   Joo, kyllä minäkin uskon vakaasti että Mauri tietää ettei siskolla ole enää hätää, se on ollut niin rauhallinen eikä ole tosiaan noutajaa yhtään etsinyt. Koitan piristyä ja kirjotella iloisemmista asioista, ei ole tarkoitus lukijoita ylenpalttisesti itkettää – tämä viikko vaan on ollut elämäni tuskaisin tähän asti. Ilmapuntarille rapsutukset 🙂

   • Voi ei, sitä en tarkoittanut ollenkaan…suru on hyvä kirjoittaa ulos, minä nyt olen vaan tällainen, että aina kun on kyse rakkaan lemmikin poismenosta, suren sitä tilannetta, omia menneitä rakkaitani ja sitten vielä suren etukäteen sitä kun mäyräkoirapojat joskus (toivottavasti tosiaan sadan vuoden päästä, kuten Mauri-setäkin 🙂 on hyvästeltävä…

  • laukku

   Maria, minä olen ihan samanlainen ja Mirankin selkävaivan vuoksi ehdin itkeä jo monet itkut vuosien varrella. Joten no worries 🙂 Vastaukseni kommenttiisi olikin lähinnä muistutus itsellenikin – täytyy yrittää muistella kaikkea sitä iloa minkä koirani minulle vuosien varrella toi, sen sijaan että muistelen vaan loputtomiin niitä kamalia viimeisiä päiviä.

 5. Tuossa kuvassa on kaikki…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: