Nukkumista ja kuuhulluutta

Olen tainnut jo aiemminkin mainita, että mäyräkoira olettaa olevansa tämän huushollin pomo. Tietenkin, eihän se muuten olisi aito rotunsa edustaja…Iän myötä mäyräkoiralle tulee aina vaan lisää asioita, joista tuo mahdoton makkara olettaa automaattisesti olevansa vastuussa ja täysin päätäntävaltainen. Yksi sellainen on nukkumaanmenoajat. Kirjoitan tuon sanan monikossa, koska se todella on sitä.

Kun sain Maurin kotiin 12-viikkoisena (se oli jäänyt peruutuksen vuoksi kasvattajalle, siinä kävi meikäläisellä TUURI), niin olin lujasti päättänyt, että koira nukkuu sitten omassa sängyssään. Nukuttuani sitten kolme yötä niin, että toinen käsivarsi roikkui sängyn reunan yli pientä pentua lohduttamassa, ja heräiltyäni siitä huolimatta vähän väliä pennun hurjiin itku-ja hyppkohtauksiin, kun se yritti sänkyyni, totesin 4. yönä että ”no tule nyt sitten tänne sänkyyn_vähäksi_aikaa.” Siitä lähtien olemmekin sitten nukkuneet kylki kyljessä jo melkein 10 vuotta.

Nyttemmin mäyräkoira on sitten päättänyt, että hän ei haluakaan mennä edeltä käsin sänkyyn kun alkaa nukuttaa, vaan että sinne on siirryttävä yhtäaikaa koko lauman, silloin kun HÄN on sitä mieltä että nyt käydään nukkumaan. Eli monesti viikonloppuisin ja loma-aikoina, kun valvonkin normaalia pidempään, alkaa meillä seuraava show:

Istun sohvalla katsomassa leffaa tms, kun mäyräkoira päättää käpsytellä makuuhuoneeseen päin. Muutaman minuutin päästä yleensä käydään seuraava dialogi:

Mäyräkoira (huudellen pimeästä makuuhuoneesta): Hmmmmm (matalalla äänellä)

Minä: <hiljaisuus>

Mäyräkoira: HMMMMMMMM

Minä: <hiljaisuus>

Mäyräkoira: Komentoa/Vinkunaa/huokailua/murinaa/vikinää

Kun mitään ei tapahdu tässä vaiheessa, tapsuttaa mäyräkoira seuraavaksi tukka pystyssä kurkkimaan sohvan kulmalta, että ”Onkos naisella mahdollisesti kuulossa jotain vikaa???!!”

Noloa tunnustaa, että olen sitten välillä hermostuneena päätynyt huutamaan takaisin, että ”Mä en tule vielä nukkumaan kun katson tän leffan ensin loppuun, usko!!”

Ja joskus olen antanut periksi, pistänyt TV:n pois päästä, sammuttanut valot, ja painellut mäyräkoiran kylkeen nukkumaan.

Ei epäilystäkään, kuka tässä talossa  päättää kaapin paikan.

Pyhimys itse, St. Mauri.

Viime yönä oli täällä pk-seudulla näkyvissä valtavan hieno täysikuu, siitä intoutuneena pakkasin minäkin kameran jalustan ja painelin vielä ennen keskiyötä kuuhulluilemaan – mäyräkoiran vastalauseista huolimatta.

Categories: Uncategorized | 6 kommenttia

Artikkelien selaus

6 thoughts on “Nukkumista ja kuuhulluutta

 1. Aivan mahtavan hauska tuo kuvaus iltakeskustelustanne!:)
  Minä en ole (vielä) aivan yhtä tassun alla.

  • laukku

   Heh, sillä sanonkin nuorempien nakkien omistajille, että pitäkää varanne – Maurilla on ollut jo melkein vuosikymmen aikaa hioa taitojaan huippuunsa, ja kouluttaa minua TVA-titteliä varten 🙂

 2. Minusta tuntuu, että minä ja mieheni olemme muuten totaalisesti Ossin tassun alla, mutta onneksi se ei ole tajunnut alkaa määräillä nukkumaanmenoajoistamme:) M-L ja Ossi

  • laukku

   Joo, tässä talossa ei ole laumanjohtajuusongelmia – kaikki tietää kuka tätä huushollia pyörittää… 🙂 Yritän kyllä pitää puoleni, mutta se ei ehkä auta asiaa, että mäyräkoiran suuruudenhullut ajatukset (kuten esim tämä nukkumaanmenoasia) jaksaa yleensä lähinnä huvittaa itseäni melkoisesti, ts mistä tuo kasvava egon määrä oikein kumpuaa vuosi vuoden perään noin pienessä koirassa?? 🙂

 3. Keh heh, siis onks vielä semmosisakin mäyräkoirallisia huusholleja, jossa ih-mi-set luulee päättävänsä jotain, anna mun nauraa, keh heh…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggaajaa tykkää tästä: