Synttäreitä

Tänään juhlittiin noutajatytön 8-vuotissyntymäpäiviä ulkoilemalla aurinkoisessa kevätsäässä lempikamujen kanssa, sekä tietty lyhellä pulikoinnilla meressä – synttäreiden kunniaksi. Vielä ei koiria uskalla päästää veteen kuin hetkeksi, ettei tule vesihäntää tms.

Katsoessani synttärikuvia harmaapartaisista kavereistani, en enää tunne pelkkää ”juhlahumua”, vaan myös pientä hirvitystä siitä, miten lujaa vuodet näiden karvaisten kavereiden kanssa kiitävät ohi.

Lupaan jälleen kerran lujasti mielessäni yrittää arvostaa jokaista päivää, joka meillä on ilo lenkkeillä yhdessä, niin räntäsateessa kuin auringonpaisteessakin.

Mira 8 viikkoa, elämä vasta edessä vuonna 2004

Mira 8 viikkoa, elämä vasta edessä vuonna 2004

Kun olimme noutamassa 8-viikkoista Miraa omaan kotiin, Miran kasvattaja sanoi minulle että ”tämä on sitten tosi herkkä tyttö”. Onneksi kasvattaja on ollut apuna joka tilanteessa, ts häneltä on saanut asiantuntevia ja asiallisia neuvoja aina, kun olen niitä kysynyt — koska Miran kohdalla arvio piti todellakin paikkaansa, tosin ymmärsin vasta myöhemmin, mitä se ”herkkyys” koiran kohdalla tarkottaa….ennenkaikkea sitä, että Mirkkis on aina tarvinnut aika pehmeän otteen kaikessa ja sitä, että olen sille varma johtaja johon voi luottaa joka tilanteessa. (Mauri kun puolestaan on niin kovapäinen, että sen kanssa on saanut möhlätä enempikin, ilman että mäyräkoira on ollut moksiskaan.)

Mira on ollut kahdesta koirastani se, joka on pakottanut minut oppimaan sen, että omat tuntemukset ja olemus vaikuttaa paljon myös lähimmäisiini – se on aina ollut todella herkkä reagoimaan minun fiiliksiin, ja kouluttaessakin piti kantapään kautta oppia se, että selvitän aina tarkkaan itselleni, mitä koiralta vaadin, ENNENKUIN vaadin mitään. Aloittelevana koiranomistaja sorruin Miran ollessa nuori useamman kerran siihen, että esim toko-koulussa lähdin toteuttamaan ohjaajan antamaa tehtävää ymmärtäen vain puolittain vasta itsekin, miten annettu käsky oli tarkoitus opettaa koiralle. Siitähän ei seurannut kuin sotkua alkuun, kunnes tajusin itse kysellä sitten vaikka sen seitsemän kertaa ohjaajalta (=niin monta kuin oli tarpeen), että tiesin varmasti mitä olin tekemässä.

Kumpikin koirani on siis opettanut omalla tavallaan minulle paljon, ja sen myötä kumpaankin koiraan on myös muodostunut oma, uniikki tunnesiteensä.

Hyvää synttäripäivää siis Mira Pitkätassulle!

Mira 8-vuotiaana 22.4.2012

.

Mainokset
Categories: Uncategorized | 2 kommenttia

Artikkelien selaus

2 thoughts on “Synttäreitä

  1. Lämpimästi onnea kauniille Miralle!

    • laukku

      ”Kiitos Myrskysein!” kuittaa Mira Pitkätassu 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: