Mäyräkoira on terapiakoira

Tällä viikolla meillä on töissä ollut ehkä 13-vuotisen alalla oloni kamalin viikko –  liittyen tähän jo suomalaisessa yrityselämässä vakiokäsitteeksi tulleeseen YT-prosessiin.

Tiistaina, kaikista mustimpana päivänä, kun  juoksin toimistolla paikasta toiseen kaaoksenhallinnan merkeissä,  tuli yhtäkkiä ihan kamala koti-ikävä koirien luokse. Mieleeni hiipi siinä kaiken ympärillä olevan hädän ja ahdistuksen keskellä, kuinka ihanaa se on, että kun menen tänään tästä painajaisesta kotiin, niin minua on vastassa kaksi iloista, onnellista hännänheiluttajaa, joita kiinnostaa ainoastaan se, että ”ihanaa kun tulit kotiin!”.

Kun sitten illalla istuin melkoisen aivokuolleena sohvalla, Mauri toimitti taas juhlallisena terapiakoiran virkaa. Ollessani  surullinen tai ahdistunut (tai sairaana) kaksi koiraani reagoivat hyvin eri tavoin; noutaja vetäytyy omiin oloihinsa mahdollisimman kauas minusta, ja mäyräkoira liimaantuu itsepintaisesti minuun kiinni ja haluaa nuolla käsiäni tai kasvojani taukoamatta.

Sama toistui vuosia sitten, kun kotiuduin suuresta leikkauksesta sairaalasta. Noutaja vetäytyi saman tien isäni (joka oli luonani auttamassa) kylkeen, mutta Mauri ei suostunut yölläkään liikkumaan mihinkään vierestäni, vaan piti huolen siitä että oli minussa kiinni koko ajan. Silloin vähän hirvitti, koska 25 cm leikkaushaava oli tuore ja olo sen mukainen, mutta Mauri ymmärsi tilanteen ja käyttäytyi vielä normaaliakin rauhallisemmin.

Kun Mauri sitten nojaa minussa kiinni terapiatarkoituksessa, siinä on jotakin todella lohdullista. Siitä huokuu lämpö ja voima, melkein kuin se yrittäisi siirtää minuun ajatuksen voimalla jaksamista ja hyvää oloa.

Tällä viikolla olen taas kerran ollut erityisen kiitollinen terapiakoirastani. Mäyräkoira on kaikkine kepposine, kommervenkkeineen ja muine omituisuuksineen minulle kultaakin kalliimpi kaveri.

Sen kohdalla seuraava quote pitää erityisen hyvin paikkaansa:

“Not Carnegie, Vanderbilt, and Astor together could have raised money enough to buy a quarter share in my little dog.” 
― Ernest Thompson Seton

Lopuksi vanha skannattu kuva vuodelta 2003, tämä on otettu Maurin 1-vee syntymäpäivänä 24.9.

Terapiakoira Extraordinnaire, Mauri the Great.

Mainokset
Categories: Uncategorized | 2 kommenttia

Artikkelien selaus

2 thoughts on “Mäyräkoira on terapiakoira

  1. Mauri, me mäykyt vaan ollaan semmosia terapeutteja, ihan luonnostamme. Ei tietysti ole yhtään pöllömpää, jos saa siitä ilosta rapsutuksia ja palkintoja 😉

    • laukku

      Ja muutaman ylimääräisen namin silloin tällöin 🙂 Sinäpä sen sanoit kamu, terapiatyö on meidän mäyräkoirien juttu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: